Ξεπέρασαν τους 50 οι νεκροί στο Λας Βέγκας-Ταυτοποιήθηκε ο δράστης

Ξεπέρασαν τους 50 οι νεκροί και τους 200 οι τραυματίες από την ένοπλη επίθεση στο Λας Βέγκας.
 
 
Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης στην κεντρική λεωφόρο του Λας Βέγκας (the Strip) είναι νεκρός, ανακοίνωσε νωρίτερα ο σερίφης της πόλης, σημειώνοντας πως έδρασε μόνος, ανοίγοντας πυρ σε συναυλία μουσικής country.
 
 
Η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο ως δράστη της επίθεσης στο Λας Βέγκας στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay, όπου και πέθανε, είπε ο σερίφης, ενώ αναζητείται μία γυναίκα που ταξίδευε με τον ύποπτο πριν από την επίθεση με το όνομα Marilou Danley.
 


Οι αρχές περιέγραψαν τον δράστη ως «μοναχικό λύκο», χωρίς γνωστές διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.
 
Μέχρι στιγμής τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Στο δωμάτιο του δράστη στο ξενοδοχείο βρέθηκαν πολλά όπλα, ενώ αστυνομικοί έχουν φθάσει στο σπίτι του στο Mesquite της Nεβάδα και ετοιμάζονται να το κάνουν «φύλλο και φτερό». Σύμφωνα με το NBC ο Πάντοκ είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο κι ήταν γνωστός στην αστυνομία της Νεβάδα.
 
Ο σερίφης του Λας Βέγκας, Τζόε Λομπάρντο, είπε ότι βρέθηκε και μια γυναίκα που αναζητούσαν οι αρχές ως πιθανή «συγκάτοικο» του Πάντοκ καθώς και τα δύο οχήματα του δράστη.
 
Ο Λομπάρντο δεν αποκάλυψε αν η 62χρονη Μαριλού Ντάνλεϊ είναι ύποπτη για εμπλοκή στην επίθεση, αλλά την χαρακτήρισε «συνεργό.»
 
Στο λογαριασμό της στο LinkedIn η Ντάνλεϊ, από το Ρίνο της Νεβάδα, περιγράφει εαυτήν ως επαγγελματία του τζόγου και των καζίνο. Ενώ στο προφίλ της στο Facebook δηλώνει «περήφανη μητέρα και γιαγιά που ζει τη ζωή της στο έπακρον.»
 
Οι επιθεωρητές της αστυνομίας που ερευνούν το μακελειό λένε ότι δεν αντιμετωπίζουν ως πράξη τρομοκρατίας. Ωστόσο, σύμφωνα με την νομοθεσία της Πολιτείας, «πράξη τρομοκρατίας είναι κάθε πράξη που περιλαμβάνει την χρήση ή την απόπειρα χρήσης σαμποτάζ, βίας με την πρόθεση να προκαλέσει μεγάλη σωματική βλάβη ή θανάτους στον πληθυσμό.»=

Κανένας Κύπριος ανάμεσα στα θύματα και τους τραυματίες στο Λας Βέγκας 

Το Υπουργείο Εξωτερικών πληροφορεί το κοινό ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν Κύπριοι πολίτες, ανάμεσα στα θύματα και τους τραυματίες από την τρομοκρατική ενέργεια που εκδηλώθηκε σε μουσικό φεστιβάλ το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου του 2017 στο Λας Βέγκας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή την τρομοκρατική ενέργεια που εκδηλώθηκε στο Λας Βέγκας, το ΥΠΕΞ ενημερώνει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επικοινωνία και συντονισμό με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον και με τις τοπικές αρχές.

Όπως αναφέρει, «οι τοπικές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας και διενεργούν ελέγχους στην περιοχή και παρακαλούνται οι Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και συγκεκριμένα στο Λας Βέγκας, όπως ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες των τοπικών αρχών και παρακολουθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Επίσης, σημειώνει ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή/και ανάγκης για προξενική αρωγή, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον και στο Υπουργείο Εξωτερικών στα πιο κάτω τηλέφωνα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν έχουν εντοπίσει ή επικοινωνήσει με εκεί οικείους τους.

Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον, Emergency line for Consular Assistance
Τηλέφωνο: +1 202-681-1162

Λειτουργός Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών (εκτός ωρών εργασίας)
Tηλέφωνο: +35799660129
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: dutyofficer@mfa.gov.cy

Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών
Τηλέφωνο: +35722801000, +35797775998
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: cycc@mfa.gov.cy

Δειτε Επισης

Δεκατρείς νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Αϊτή
Τραγωδία για τον Τζούροβιτς-Δήλωσε την Παρασκευή την εξαφάνιση του γιου του και τον βρήκαν νεκρό
Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για το Πάσχα-«Δεν υπάρχει συνθηκολόγηση απέναντι στο κακό»
Ενας νεκρός και αρκετοί τραυματίες σε πυροβολισμούς στο Παρίσι
Πιέζουν για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ-Ζητά εγγυήσεις η Χαμάς για να συμφωνήσει
Live εικόνα: Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στo Ναό της Αναστάσεως
Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εκτόξευσε το Κίεβο κατά της Κριμαίας-Οι αναφορές των Ρώσων
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή κατάρρευσης γέφυρας στη Βραζιλία-Φονικές πλημμύρες με 39 νεκρούς
Σε κρίση τα αμερικανικά πανεπιστήμια από τις μεγάλες φιλο παλαιστινιακές κινητοποιήσεις των φοιτητών