Η Γερμανία λίγες ώρες πριν την κάλπη

Στα τελευταία μέτρα του προεκλογικού αγώνα για τις εθνικές εκλογές, που θα διεξαχθούν αύριο στη Γερμανία, ο υποψήφιος Καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, φαίνεται να μειώνει – σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις – την απόσταση πού τον χωρίζει από την Άγκελα Μέρκελ.
 
Σε δημοσκόπηση που θα δημοσιεύσει αύριο η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild, στην υποθετική ερώτηση «εάν είχατε τη δυνατότητα ποιον θα ψηφίζατε απευθείας για Καγκελάριο;», το 45% απαντά την Άνγκελα Μέρκελ και το 32% τον Μάρτιν Σουλτς.
 
Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες εβδομάδα στην υποθετική αυτή ερώτηση ήταν πολύ μεγαλύτερη, καθώς πριν από ένα μήνα έδειχνε 51% για την Μέρκελ και 22% για τον Σουλτς.
 
Σήμερα, στην τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση, στην εκλογική του περιφέρεια, στο Άαχεν της δυτικής Γερμανίας, ο υποψήφιος Καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, Σουλτς, επιτέθηκε και πάλι με σφοδρότητα κατά της πολιτικής Μέρκελ.
 
Όπως είπε «η κυβέρνηση Μέρκελ δεν έχει καθόλου ιδέες και κανένα σχέδιο για το μέλλον. Ασκεί μια πολιτική του ‘κοινωνικού ψύχους’, στην οποία της είναι αδιάφοροι οι πολίτες». Ο Σουλτς πρόσθεσε πως η Μέρκελ δεν έχει καμιά απάντηση στις προκλήσεις του μέλλοντος, ενώ κλέβει και τις ιδέες των Σοσιαλδημοκρατών.
 
Παρά την μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από την Άνγκελα Μέρκελ, ο Μάρτιν Σουλτς επιμένει να δηλώνει πως «τίποτε δεν έχει ακόμη κριθεί».
 
Στο μεταξύ, την τελευταία προεκλογική του εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα και ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ, στην πόλη του Ντίσελντορφ.
 
Όπως είπε ο Λίντνερ, στόχος του δεν είναι μόνον η επιστροφή των Φιλελευθέρων στο Κοινοβούλιο, αλλά η συμμετοχή του στην Κυβέρνηση, όχι όμως με κάθε τίμημα, αλλά μόνο αν η Κυβέρνηση αυτή υιοθετήσει θέσεις του κόμματος του στο κυβερνητικό της πρόγραμμα.
 
Να αναφερθεί πως οι Φιλελεύθεροι έχουν πολλές πιθανότητες να συγκυβερνήσουν, είτε μόνοι τους με τους Χριστιανοδημοκράτες, ή σε ένα συνδυασμό με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Πράσινους. Παράλληλα διεκδικούν το Υπουργείο Οικονομικών από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
Από την άλλη, η Άνγκελα Μέρκελ πέρασε την τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα στην εκλογική της περιφέρεια της βορειανατολικής Γερμανίας, στις όχθες της Βαλτικής θάλασσας.
 
Συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση, πήρε μέρος σε σόου επάνω στην σκηνή, όπου και έκανε μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών, ενώ στην πόλη του Στράλζουντ έκανε βόλτα στην αγορά της πόλης, φωτογραφήθηκε με πολίτες, αλλά και τουρίστες.
 
Στην προηγούμενη εκλογική μάχη του 2013, η Άνγκελα Μέρκελ είχε λάβει στην περιφέρεια της το 56,2% των ψήφων.
 
 
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε αναβρασμό τα αμερικανικά πανεπιστήμια για τη Γάζα-Συλλήψεις, καταλήψεις και διακοπή μαθημάτων
Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν αγορές όπλων αξίας 6 δισ. δολαρίων προορισμένων για τις δυνάμεις του Κιέβου