Με φρικτό πυρηνικό χτύπημα και καταστροφή απειλεί ο Κιμ τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν ένα "φρικτό πυρηνικό χτύπημα και μία άθλια και τελική καταστροφή" εάν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ επιχειρήσει να κάνει πράξη την τελευταία του απειλή ότι θα καταστρέψει ολοσχερώς την Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με δήλωση του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
 
"Οι ΗΠΑ περιγράφουν την πυρηνική αναχαίτιση της Βόρειας Κορέας στο πλαίσιο της αυτοάμυνάς της, ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη, αλλά αυτό δεν είναι παρά μια επαίσχυντη λογική", λέει στη δήλωση του το καθεστώς, προσθέτοντας ότι ο Κίμ και ο στρατός του «δεν φοβούνται τις κυρώσεις , την πίεση ή τον πόλεμο".
 
Σε μία άλλη εξέλιξη, η Σεούλ ενέκρινε ένα πρόγραμμα σήμερα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας οικονομικής αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων στην Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.
 
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η βοήθεια αυτή θα χορηγηθεί στο πλαίσιο εφαρμογής πολιτικής βοήθειας προς τον Βορρά, η οποία δεν επηρεάζεται από την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, ενώ ακολουθεί την έγκριση νέων σκληρότερων διεθνών κυρώσεων από τον ΟΗΕ, σε βάρος της Πιονγιάνγκ.
 
Η Νότια Κορέα προγραμματίζει την αποστολή βοήθειας οικονομικού ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε προϊόντα διατροφής, για τα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες, μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (World Food Programme) του ΟΗΕ. Παράλληλα, δρομολογείται η αποστολή φαρμακευτικής βοήθειας οικονομικού ύψους 3,5 εκατομμύρια δολάρια μέσω της UNICEF. Η ακριβής ημερομηνία αποστολής της βοήθειας, όπως και το μέγεθος της θα επιβεβαιωθούν αργότερα, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.
 
Η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο γίνεται όλο και πιο σοβαρή ημέρα με την ημέρα, ενώ δεν πρέπει να εκτραπεί εκτός ελέγχου, τόνισε από την πλευρά του, ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών Γουάνγκ Γι στον Γερμανό ομόλογό του, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ. Η λύση του προβλήματος που έχει προκύψει με την Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στην επιβολή κυρώσεων κι όχι σε συνομιλίες, επεσήμανε ο Γουάνγκ, στην διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Η συνάντηση των δύο υπουργών έγινε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.
 

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Επίσημη υποδοχή Στάινμαϊερ από Ερντογάν
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών