Οι ισπανικές αρχές κατάσχουν προεκλογικές φυλλάδια ενόψει δημοψηφίσματος στην Καταλονία

Οι ισπανικές αρχές συνέχισαν σήμερα τις προσπάθειες να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία στην Καταλονία, προχωρώντας σε μαζικές κατασχέσεις έντυπου προωθητικού υλικού, την ώρα ο επικεφαλής εισαγγελέας δήλωσε ότι το ενδεχόμενο φυλάκισης του ηγέτη της αυτόνομης κοινότητας δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Κατά τη διάρκεια μιας εφόδου που πραγματοποίησε σε μια αποθήκη στη Βαρκελώνη, η ισπανική πολιτοφυλακή κατάσχεσε 1,3 εκατομμύρια φυλλάδια και άλλα προεκλογικά έντυπα υπέρ του επικείμενου δημοψηφίσματος. Μεταξύ τους περιλαμβάνονταν 700.000 φυλλάδια και 130.000 αφίσες όπου αναγράφονταν συνθήματα υπέρ της στήριξης της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Επιπλέον, 370.000 αφίσες με το λογότυπο της κυβέρνησης της Καταλονίας που αναφέρονταν στη διαδικασία του δημοψηφίσματος και 138.000 αφίσες όπου αναγραφόταν το σύνθημα "Ναι, απαλλαχθείτε από αυτούς" και περιελάμβανε τις φωτογραφίες του Ισπανού Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και του Ισπανού βασιλιά Φελίπε.

Η κυβέρνηση της αυτόνομης κοινότητας στη βορειοανατολική Ισπανία έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την 1η Οκτωβρίου. Στους ψηφοφόρους θα τίθεται το ερώτημα εάν τάσσονται υπέρ της απόσχισης από την Ισπανία.

Την όλη διαδικασία η Μαδρίτη την έχει χαρακτηρίσει παράνομη. Την ίδια ώρα, σε ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να συλληφθεί ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζδεμόν εάν οι προετοιμασίες για το δημοψήφισμα συνεχιστούν, ο εισαγγελέας Χοσέ Μανουέλ Μάζα απάντησε: "Θα μπορούσαμε να το εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο διότι πρωταρχικός στόχος μας είναι να εμποδίσουμε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Δεν θα απέκλεια τελείως την επιλογή της επιβολής της ποινής της φυλάκισης.. Θα μπορούσε να συμβεί υπό ορισμένες προϋποθέσεις", ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας El Mundo.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος