Τρομοκρατική επίθεση η έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου - 18 τραυματίες

Δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σταθμό του μετρό του Parsons Green στο δυτικό Λονδίνο, όπου νωρίτερα το πρωί σημειώθηκε έκρηξη σε βαγόνι συρμού που βρισκόταν στην πλατφόρμα.

Η έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου προκλήθηκε από πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Πηγές του BBC ανέφεραν ότι ο μηχανισμός έφερε χρονόμετρο. Η αστυνομία κάλεσε το κοινό να μοιραστεί φωτογραφίες και βίντεο που θα βοηθήσουν ενδεχομένως στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι 18 τραυματίες χρειάστηκε να νοσηλευτούν με τους περισσότερους να φέρουν εγκαύματα.

Ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο βαγόνι του συρμού στον σταθμό Parsons Green του λονδρέζικου μετρό δεν εξερράγη κανονικά, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Την ίδια ώρα, η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι 18 άνθρωποι διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, αλλά τα τραύματά τους δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους ούτε πολύ σοβαρά.

Το BBC μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ότι η έκρηξη στον υπόγειο του Λονδίνου αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό συμβάν.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι "λαμβάνει τακτική ενημέρωση" για την έκρηξη που σημειώθηκε στον σταθμό Parsons Green του υπόγειου σιδηροδρόμου στο δυτικό Λονδίνο.

 

Πολλές φωτογραφίες στο διαδίκτυο δείχνουν έναν λευκό κουβά μέσα σε σακούλα γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ να φλέγεται στο βαγόνι, ενώ φαίνονται να προεξέχουν από αυτόν καλώδια ή σύρματα.
 

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία «παρακολουθεί» τις έρευνες, οι οποίες όμως για την ώρα παραμένουν υπό την ευθύνη της Βρετανικής Αστυνομίας Συγκοινωνιών.

Στην περιοχή, που έχει αποκλειστεί, βρίσκονται επίσης για προληπτικούς λόγους ένοπλοι αστυνομικοί καθώς και ομάδες νοσηλευτών που αναπτύσσονται σε περιπτώσεις επιθέσεων με χημικά, ενδεικτικό του υψηλού επιπέδου του συναγερμού ασφαλείας στη Βρετανία.
 

Το περιστατικό σημειώθηκε σε τρένο της γραμμής District γύρω στις 8.20 το πρωί τοπική ώρα, δηλαδή σε ώρα αιχμής και ενώ ο συρμός μόλις είχε σταματήσει στην πλατφόρμα.
 

 

 

Επιβάτες του συγκεκριμένου τρένου έγραψαν στους λογαριασμούς τους στο Twitter πως επικράτησε πανικός και πως «χρειάστηκε να τρέξουν για την ζωή τους». Άλλοι ανέφεραν πως υπήρξαν «πολλοί τραυματίες», κάποιοι με εγκαύματα, καθώς βρίσκονταν κοντά στο σημείο που εξερράγη το μπιτόνι και άλλοι επειδή ποδοπατήθηκαν κατά την προσπάθεια όλων να βγουν από το τρένο και τον σταθμό όσο γρηγορότερα μπορούσαν ώστε να σωθούν.

Όπως μετέδωσε το BBC, μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.

Πολλοί ούρλιαζαν, ενώ άλλοι ανέφεραν πως εντελώς ξαφνικά είδαν κόσμο να τρέχει πανικόβλητος να σωθεί και άμεσα ο φόβος εξαπλώθηκε σε όλο το σταθμό: «Ακουγα ουρλιαχτά παντού, δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει», δήλωσε ένας από τους επιβάτες του τρένου στην Telegraph.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ορειβάτες στην Κίνα κόλλησαν σε γκρεμό για περισσότερο από μία ώρα λόγω συνωστισμού-Απίστευτη εικόνα
Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς-«Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία»
Τύπος ισχυρίζεται ότι τρώει κάθε μέρα πίτσα τα τελευταία έξι χρόνια-«Νιώθω υγιής»
Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
Η φύση έχει τις λύσεις-Ουρακοτάγκος θεράπευσε τραύμα φτιάχνοντας αλοιφή με ιαματικό φυτό
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο