11η Σεπτεμβρίου 2001: Η ημέρα που σημάδεψε τον κόσμο (video&pics)

11η Σεπτεμβρίου 2001… η ημερομηνία χαραγμένη στις μνήμες των αμερικανών πολιτών αλλά και στην υφήλιο. Μια ημερομηνία που άλλαξε τον κόσμο.

16 χρόνια μετά… Η πτώση των μεγαλεπήβολων «Διδύμων Πύργων» στην Νέα Υόρκη ήταν η αρχή των τρομοκρατικών επιθέσεων στον κόσμο.
Εκείνη την ημέρα έγιναν ταυτόχρονα τέσσερις αεροπειρατείες. Τέσσερα πολιτικά αεροπλάνα αλλάζουν πορεία.  Ανάμεσα σε αυτά,  τα δύο οδηγούνται προς τους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέα Υόρκης. Το ένα στο Πεντάγωνο και το τέταρτο συντρίβεται σε ανοικτό χώρο από την αμερικανική αεροπορία.
 

Οι Δίδυμοι Πύργοι καταρρέουν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Οι σκηνές που ακολουθούν, σκηνές χάους ενώ τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν σκηνές  τρόμου. Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι στους δρόμους… ενώ οι χιλιάδες κόσμου που βρίσκεται στο εσωτερικό των πύργων ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να διαφύγει. ... Ο αριθμός των νεκρών σοκάρει και προκαλεί θλίψη.
 

Τελικός απολογισμός 2.973 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους.

Για πρώτη φορά η υφήλιος γίνεται μάρτυρας ίσως του μεγαλύτερου τρομοκρατικού χτυπήματος. Ανήμποροι να αντιδράσουν ένα μόνο ένα ερώτημα ταλανίζει «Ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση;».
 
Οι επιθέσεις αποδίδονται στην Ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση αλ Κάιντα με αρχηγό τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν μέσα από βιντεοσκοπημένα μηνύματα επιβεβαιώνει απειλητικά πως πέτυχα τον στόχο του και κτύπησε τον μεγαλύτερο του εχθρό. Οι αμερικανικές οργανώσεις ψάχνουν  παντού για τον υπαίτιο .Το 2011 τον εντοπίζουν και τον εκτελούν στο Πακιστάν.
Η επίθεση της 11 Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί μέχρι τώρα και αποτέλεσε κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, έχοντας προκαλέσει πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι και σήμερα είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν πειστεί για το πώς και το γιατί όσο αφορά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους…
 
Μιλούν για θεωρίες συνωμοσίας από μέρους της τότες αμερικανικής κυβέρνησης τους Μπους. Θεωρίες όπως πως οι Δίδυμοι Πύργοι δεν κατάρρευσαν αλλά κατεδαφίστηκαν από την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση μιας και σύμφωνα με όσα έχουν αναλυθεί σε κανένα από τα αεροπλάνα δεν υπήρχαν διακριτά.
Άλλη θεωρία υποστηρίζει πως δεν μπορεί να καταρρεύσει με αυτό τον τρόπο ένα κτήριο αλλά το πιο ύποπτο φαίνεται να είναι το γεγονός ότι οι Πύργοι είχαν ασφαλιστεί λίγους μήνες πριν με ποσό εκατομμυρίων, λες και ήταν προσχεδιασμένο.

Τέλος, αμφιβολίες προκαλεί και το γεγονός ότι το αεροσκάφος που προσέκρουσε στο Πεντάγωνο δεν καταγράφηκε σε βίντεο ενώ οι ζημιές που προκάλεσε δεν ήταν εκτεταμένες  όσο αναμενόταν.

Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 για κάποιους αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα μυστήριο για άλλους μια τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε τον κόσμο.

Δειτε Επισης

Πιθανόν σε ανήλικη η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Σοβαρή αμέλεια και ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα καταγγέλλει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου
Χαραλαμπίδου: Βασικός ο ρόλος των κοινοβουλίων για καταπολέμηση διαφθοράς
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Αυτό είναι το σχέδιο του ισραηλινού στρατού για την εισβολή στη Ράφα
Η Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραγνωρίζει εθνικές στρατηγικές, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών