Φρίκη: Οι τζιχαντιστές αστειεύονταν σε μαγαζί λίγο πριν το αιματοκύλίσμα

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο με τους τζιχαντιστές της Καταλονίας που τους δείχνει να γελάνε και να αστειεύονται ενώ περιμένουν να πληρώσουν σε ταμείο μίνι μάρκετ βενζινάδικου λίγες ώρες πριν να σκορπίσουν τον τρόμο στην πόλη Καμπρίλς και τελικά να πέσουν νεκροί από τα πυρά αστυνομικων.
 
Στο βίντεο φαίνονται να χαριεντίζονται σχετικά με το τι είδος αναπτήρα θέλουν να αγοράσουν. Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα Ara στο βίντεο έχουν καταγραφεί ο Ομάρ Χιτσάμι, ο αδερφός του μακελάρη της Βαρκελώνης Γιουνές Αμπουγιακούμπ, Χουσείν και ο Μούσα Ουκαμπίρ.
 
Τίποτα στη συμπεριφορά τους δεν δείχνει ότι σε λίγες ώρες θα κάνουν τρομοκρατική επίθεση στην Καμπρίλς. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι πέντε τζιχαντιστές καταγράφηκαν τέσσερις φορές από τις κάμερες του μίνι μάρκετ πριν την επίθεση στην Καμπρίλς.
 
Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι το πιθανότερο ήταν πώς οι τρομοκράτες ήθελαν να κάνουν «αναγνώριση» του εδάφους και επανεξέταση των σχεδίων τους.
 
Η πρώτη καταγραφή έχει γίνει μια ώρα πριν την επίθεση του Γιουνές Αμπουγιακούμπ στη Λας Ράμπλας. Ο αδερφός του Χουσείν έχει καταγραφεί να μπαίνει στο μίνι μάρκετ άλλη μια φορά ανάμεσα στις 6 και τις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η τρίτη επίσκεψη από την οποία προέρχεται το βίντεο έγινε στις 8:55 το βράδυ της ίδιας ημέρας, περίπου τέσσερις ώρες πριν την επίθεση στην Καμπρίλς. Η τελευταία καταγραφή έχει γίνει μια ώρα αργότερα με έναν από τους πέντε τζιχαντιστές να αγοράζει ψωμί και ενεργειακά ποτά.
 
Δείτε το βίντεο

 

Πηγή: protothema

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Πιθανή πρόταση Ισραήλ στη Χαμάς για απελευθέρωση μερικών ομήρων
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»