Ουάσιγκτον και Μόσχα καταδίκασαν την επίθεση στην Ισπανία

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε σε ανάρτησή του στο Twitter την "τρομοκρατική επίθεση" στη Βαρκελώνη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να συνδράμει τις αρχές της Ισπανίας.
 
Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ρεξ Τίλερσον, διαβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι "έτοιμη να συνδράμει" τις ισπανικές αρχές, μετά την επίθεση που διαπράχθηκε.
 
"Οι τρομοκράτες σε όλον τον κόσμο πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι αποφασισμένοι να τους βρουν και να τους προσαγάγουν στη δικαιοσύνη", τόνισε ο Τίλερσον κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιάπωνα ομόλογό του Τάρο Κόνο και τους Υπουργούς Άμυνας των δύο κρατών.
 
Καταδίκη και από Μόσχα 
 
Ο Ρώσος Πρόεδρος με δήλωσή του καταδίκασε την επίθεση στη Βαρκελώνη και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα σε διεθνή αντιρομοκρατική δράση.Το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων πως “δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό το κακό”.
 
Συλλυπητήρια Γιούνκερ και Μακρόν στον ισπανικό λαό
 
Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, στον Ισπανό Πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι και στον ισπανικό λαό, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
 
Συγκεκριμένα, η δήλωση του Ζ.Κ. Γιούνκερ αναφέρει τα εξής: "Με μεγάλη θλίψη και αγωνία πληροφορήθηκα την τρομοκρατική επίθεση που έπληξε την καρδιά της Βαρκελώνης σήμερα το απόγευμα. Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων, καθώς και στον πρωθυπουργό Ραχόι και τον λαό της Ισπανίας. Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους της Βαρκελώνης". "Η σκέψη μου", προσθέτει, "βρίσκεται ιδιαίτερα στους ηρωικούς ανθρώπους που έτρεξαν προς τον κίνδυνο να βοηθήσουν τους άλλους και στις δυνάμεις ασφαλείας που εργάζονται για να κρατήσουν τον κόσμο ασφαλή. Η Επιτροπή είναι πλήρως στη διάθεση των ισπανικών αρχών για κάθε αναγκαία βοήθεια. Αυτή η δειλή επίθεση σκόπιμα στοχεύει εκείνους που απολαμβάνουν τη ζωή και μοιράζονται χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. Ποτέ δεν θα φοβηθούμε από μια τέτοια βαρβαρότητα".
 
Εξάλλου, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε πριν από λίγο την "αλληλεγγύη της Γαλλίας" στην Ισπανία, μετά την "τραγική επίθεση" η οποία έπληξε τη Βαρκελώνη.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι