Τρόμος στη Βαρκελώνη (pics&vid)

Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στο κέντρο της Βαρκελώνης, σε ένα περιστατικό που η αστυνομία χαρακτήρισε ως τρομοκρατική ενέργεια.

Από την επίθεση η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν, τουλάχιστον 13 νεκροί και 50 τραυματίες -κάποιοι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, ενώ οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών με ανάρτηση στο Twitter ανέφεραν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό στην Placa Catalunya, προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ζήτησαν εξάλλου, να κλείσουν το μετρό και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς κοντά στην περιοχή της επίθεσης.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι σε δηλώσεις του είπε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έπειτα από την επίθεση στη Βαρκελώνη και χαρακτήρισε προτεραιότητα το να προσφερθούν φροντίδες στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί.

Μία Ελληνίδα ανάμεσα στους τραυματίες

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στο μεταξύ, επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη βρίσκεται μια Ελληνίδα πολίτης. Πρόκειται για τη μητέρα μιας τετραμελούς οικογένειας η οποία βρισκόταν στη Βαρκελώνη για διακοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα είναι σοβαρά τραυματίας και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης. Την επίθεση καταδίκασε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter, εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον ισπανικό λαό για τη δοκιμασία την οποία αντιμετωπίζει, καθώς και τη συμπαράστασή του για τις οικογένειες των θυμάτων. «Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ανακοίνωση καταδίκης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη εξέδωσε και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

 

Καμία ομηρία σε μπαρ

Λίγη ώρα αργότερα υπήρξαν πληροφορίες και για δεύτερο περιστατικό στη Βαρκελώνη, αυτή τη φορά με δύο ενόπλους που φέρονταν να έχουν εισέλθει σε μπαρ.

Παρέμενε αδιευκρίνιστο αν αυτό το περιστατικό σχετιζόταν με το χτύπημα του φορτηγού πάνω σε πεζούς, ενώ κάποιοι έλεγαν πως πρόκειται για τους δράστες της επίθεσης που έχουν ταμπουρωθεί σε κοντινό μπαρ κρατώντας ομήρους.

Ωστόσο μερικές ώρες αργότερα η Καταλανική αστυνομία διέψευσε την πληροφορία για ύπαρξη οποιουδήποτε δεύτερου περιστατικού ομηρίας.

Δειτε Επισης

Ο δράστης της σφαγής στο εμπορικό κέντρο ήταν οργισμένος επειδή «δεν μπορούσε να βρει κοπέλα»
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Αγνώριστο το Ντουμπάι-Πλημμύρισαν δρόμοι από την κακοκαιρία
Σοκ στην Κοπεγχάγη με τη φωτιά στο Παλιό Χρηματιστήριο-«Είναι η δική μας Παναγία των Παρισίων»
Η ρίζα της αντιπαλότητας με το Ισραήλ-Οι σύμμαχοι της Τεχεράνης, τα πυρηνικά και η Χαμάς
Αραβικές ΜΚΟ στο Ισραήλ διερευνώνται για οικονομικές συναλλαγές με Χαμάς
Συνεδριάζει εκ νέου το Πολεμικό Υπουργικό του Ισραήλ και λαμβάνει αποφάσεις για τα αντίποινα στο Ιράν
Ισραηλινή διπλωματική επίθεση κατά του Ιράν-Κάλεσμα σε 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις
Απαντά στο Ισραήλ ο Ραΐσι-«Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του»
Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο