Ένταση ανάμεσα σε Ερντογάν και Ισραήλ

Αν θέλουμε να ζήσουμε μέσα σε ειρήνη αντί για απειλές πρέπει κανείς να αποφεύγει πολιτικές που μπορεί να θέσουν την περιοχή σε ένα νέο κλοιό φωτιάς, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στο Ισραήλ.

Επίσης, και το τουρκικό ΥΠΕΞ αντέδρασε με ανακοίνωσή του καλώντας το Ισραήλ να συνετιστεί και αναφέρθηκε σε  παράνομη κατοχή της ανατολικής Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ.

Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Χουσείν Μουφτούογλου αναφέρεται ότι καταδικάζουν “τη γεμάτη αμετροέπεια ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ”.
 
“Στην Παλαιστίνη της οθωμανικής περιόδου, όλες οι διαφορετικές θρησκείες και δόγματα ζούσαν για αιώνες μέσα σε ειρηνικό περιβάλλον και ήταν ελεύθερες να ασκούν τα λατρευτικά τους καθήκοντα. Οι Εβραίοι γνωρίζουν καλά ότι κατά την οθωμανική περίοδο ήταν εκείνοι που απολάμβαναν μία απαράμιλλη ανοχή και αναμέναμε τη δέουσα εκτίμηση.  Όπως και σήμερα οι Εβραίοι στην Τουρκική Δημοκρατία απολαμβάνουν την προστασία του κράτους μας όσον αφορά τη διαφύλαξη της πίστη τους και την ελευθερία άσκησης της λατρείας τους”, αναφέρει.
 
Προσθέτει ότι “η συνεχιζόμενη επί 50 χρόνια κατοχή του Ισραήλ στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα είναι ξεκάθαρο ότι δεν ωφελεί στην εξασφάλιση της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και στη λύση της παλαιστινο-ισραηλινής διαμάχης, με την απόκρυψη της αλήθειας ότι η ανατολική Ιερουσαλήμ βρίσκεται υπό κατοχή'.
 
Αποτελεί ευθύνη του Ισραήλ να συμπεριφερθεί μία ώρα αρχύτερα με λογική, να αποκαταστήσει το προηγούμενο καθεστώς του .Χαρέμ-ι-Σερίφ και να άρει όλα τα εμπόδια που αφορούν στην ελευθερία της λατρείας, καταλήγει.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Σε Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για Υγεία ΕΕ-Τουρκίας στην Άγκυρα η Επίτροπος Κυριακίδου