«Αποβολή» της Τουρκίας από τη βάση δεδομένων της Interpol

Το πρωτοφανές «κυνήγι μαγισσών» που γίνεται απροκάλυπτα και απρόσκοπτα, από την επόμενη του αποτυχημένου πραξικοπήματος ημέρα στην Τουρκία, επέφερε μια ακόμη μορφή απομόνωσης στη γειτονική χώρα. Την«αποβολή» της από την Ιντερπόλ.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και κάθε μέρα οι τουρκικές αρχές διώκουν περισσότερα από 100 άτομα με την κατηγορία πως ανήκουν ή είναι συμπαθούντες του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί ως τον ενορχηστρωτή της αποτυχημένης προσπάθειας πραξικοπήματος.

Υπολογίζεται, μάλιστα, πως κοντά 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι από κάθε είδους υπηρεσία, έχουν αποπεμφθεί από τα καθήκοντα τους με αρκετούς από αυτούς να βρίσκονται στις φυλακές.  Ενδεικτικό είναι πως οι φυλακές της χώρας είναι υπερπλήρεις.

Τώρα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ η Interpol αναγκάστηκε να αφαιρέσει την Τουρκία από τη βάση δεδομένων της.  Ο λόγος; Η τουρκική αστυνομία εξέδωσε και ανέβασε στη βάση δεδομένων της Interpol μια λίστα 60.000 (!) ανθρώπων τους οποίους κατηγορεί ως «γκιουλενιστές».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση της Interpol να αναστείλει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη βάση δεδομένων ελήφθη λίγο μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης/16ης Ιουλίου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η πρόσβαση στη βάση δεδομένων της Interpol έχει σταματήσει εγώ και ένα χρόνο, με την Interpol να λέει πως το εν λόγω ζήτημα είναι «θέμα εμπιστοσύνης» στις τουρκικές αρχές.

Από την πλευρά της η Άγκυρα υποστήριξε πως έχει αποδείξεις ότι και τα 60.000 άτομα είναι «γκιουλενιστές», με την εφημερίδα να υποστηρίζει πως χωρίς σήμα από την Interpol και οι 60.000  μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να τους πιάσουν.  

Η εφημερίδα μέσα από το δημοσίευμά της αφήνει να εννοηθεί πως και η υπηρεσία να είναι υπόλογη για «γκιουλενιστές» που διαφεύγουν της σύλληψης.   

«Αποβολή» της Τουρκίας από τη βάση δεδομένων της - Πρόσθεσε αυτοβούλως 60.000 «Γκιουλενιστές»  349 1 0 Translate this page EN FR DE ES RU AR 349   1   0 Google + 0   Το πρωτοφανές «κυνήγι μαγισσών» που γίνεται απροκάλυπτα και απρόσκοπτα, από την επόμενη του αποτυχημένου πραξικοπήματος ημέρα στην Τουρκία, επέφερε μια ακόμη μορφή απομόνωσης στη γειτονική χώρα. Την«αποβολή» της από την Ιντερπόλ. Σχεδόν έναν χρόνο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και κάθε μέρα οι τουρκικές αρχές διώκουν περισσότερα από 100 άτομα με την κατηγορία πως ανήκουν ή είναι συμπαθούντες του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί ως τον ενορχηστρωτή της αποτυχημένης προσπάθειας πραξικοπήματος. Υπολογίζεται, μάλιστα, πως κοντά 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι από κάθε είδους υπηρεσία, έχουν αποπεμφθεί από τα καθήκοντα τους με αρκετούς από αυτούς να βρίσκονται στις φυλακές.  Ενδεικτικό είναι πως οι φυλακές της χώρας είναι υπερπλήρεις. Τώρα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ η Interpol αναγκάστηκε να αφαιρέσει την Τουρκία από τη βάση δεδομένων της.  Ο λόγος; Η τουρκική αστυνομία εξέδωσε και ανέβασε στη βάση δεδομένων της Interpol μια λίστα 60.000 (!) ανθρώπων τους οποίους κατηγορεί ως «γκιουλενιστές». Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση της Interpol να αναστείλει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη βάση δεδομένων ελήφθη λίγο μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης/16ης Ιουλίου. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η πρόσβαση στη βάση δεδομένων της Interpol έχει σταματήσει εγώ και ένα χρόνο, με την Interpol να λέει πως το εν λόγω ζήτημα είναι «θέμα εμπιστοσύνης» στις τουρκικές αρχές. Από την πλευρά της η Άγκυρα υποστήριξε πως έχει αποδείξεις ότι και τα 60.000 άτομα είναι «γκιουλενιστές», με την εφημερίδα να υποστηρίζει πως χωρίς σήμα από την Interpol και οι 60.000  μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να τους πιάσουν.   Η εφημερίδα μέσα από το δημοσίευμά της αφήνει να εννοηθεί πως και η υπηρεσία να είναι υπόλογη για «γκιουλενιστές» που διαφεύγουν της σύλληψης.   

Δειτε Επισης

Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Πογκρόμ συλλήψεων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν που ερευνούν τη διαφθορά σε πολιτικές ελίτ
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Πάνω από 270 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στη Λωρίδα της Γάζας
Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα
Νέα ανάλυση για την επίθεση του Ισραήλ-«Διεθνείς πιέσεις για ψυχραιμία, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια»
Υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν το Ιράν-Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ