Οι Τούρκοι συνέλαβαν την επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και την επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, Ίντιλ Έσερ, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, που είχαν χθες Τετάρτη σε νησί κοντά στην Κωνσταντινούπολη.  
 
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η σύλληψη έγινε σε ξενοδοχείο στο νησί Πρίγκηπος, κατά τη διάρκεια εργαστηρίου ψηφιακής ασφάλειας και διαχείρισης πληροφοριών, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιηθούν ξεκάθαροι λόγοι που να δικαιολογούν τη σύλληψή τους.  
 
Η Αμνηστία ζήτησε την απελευθέρωση της ομάδας, δηλώνοντας «βαθιά ενοχλημένη και εξοργισμένη», ενώ η Αστυνομία δεν προέβη σε κάποιο άμεσο σχόλιο. Σύμφωνα με αναφορές της Αμνηστίας, μεταξύ των συλληφθέντων ήταν η Έσερ, άλλοι επτά υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δύο ξένοι εκπαιδευτές - ένας Γερμανός και ένας Σουηδός - όπως και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.  
 
«Πρόκειται για μια αλλόκοτη κατάχρηση εξουσίας που υπογραμμίζει την αβέβαιη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αμνηστίας Σαλίλ Σέτι.  
 
Σημειώνεται ότι σε μια επιχείρηση ασφαλείας μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 στην Τουρκία, η τελευταία έχει φυλακίσει περισσότερους από 50,000 ανθρώπους εν αναμονή της δίκης τους, με 150,000 άτομα να αναστέλλονται ή να απολύονται από την εργασία τους.  
 
Περισσότεροι από 240 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα και ως εκ τούτου η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητα λόγω της σοβαρότητας των απειλών που αντιμετωπίζει η Τουρκία.  

Δειτε Επισης

Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Πογκρόμ συλλήψεων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν που ερευνούν τη διαφθορά σε πολιτικές ελίτ
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Πάνω από 270 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στη Λωρίδα της Γάζας
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»