Κρίσιμες κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες για την Τερέζα Μέι

Πραγματοποιείται απόψε στη Βουλή των Κοινοτήτων η πρώτη από μία σειρά κρίσιμων ψηφοφοριών επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης μειοψηφίας της Τερέζα Μέι.
 
Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν επί τροπολογίας που έχει καταθέσει το Εργατικό Κόμμα ζητώντας άρση του ορίου του 1% στις ετήσιες αυξήσεις των απασχολούμενων στις δημόσιες υπηρεσίες.
 
Αύριο θα πραγματοποιηθούν ψηφοφορίες επί περισσότερων τροπολογιών της αντιπολίτευσης και εν τέλει οι βουλευτές θα ψηφίσουν επί του προτεινόμενου κυβερνητικού προγράμματος.
 
Η καθεμία από αυτές τις ψηφοφορίες λαμβάνει τη μορφή ψήφου εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που έχει χάσει την αυτοδυναμία.
 
Η Πρωθυπουργός Μέι έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των δέκα βουλευτών του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος Βόρειας Ιρλανδίας DUP, που θεωρητικά της χαρίζει μία απόλυτη πλειοψηφία έξι εδρών (καθώς εξαιρούνται από τις ψηφοφορίες οι επτά βουλευτές του Σιν Φέιν που δεν παρακάθονται σε συνεδριάσεις της Βουλής των Κοινοτήτων).
 
Ωστόσο, θα πρέπει να λάβει την έμπρακτη στήριξη και των 317 δικών της βουλευτών, κάποιοι εκ των οποίων έχουν τοποθετηθεί δημοσίως υπέρ της άρσης του ορίου στις αυξήσεις στο δημόσιο.
 
Πάντως πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση προτίθεται όντως να επανεξετάσει τις αυξήσεις στο δημόσιο τομέα ενόψει και του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί το φθινόπωρο. Η πηγή ανέφερε πως «η κυβέρνηση έχει λάβει μήνυμα των εκλογών για την κόπωση των πολιτών από τη λιτότητα».
 
Νωρίτερα, ο Υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον και ο Υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ, στενοί σύμμαχοι της Πρωθυπουργού, είχαν δηλώσει ευθέως ότι το όριο του 1% πρέπει να επανεξεταστεί.

Δειτε Επισης

Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Σε Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για Υγεία ΕΕ-Τουρκίας στην Άγκυρα η Επίτροπος Κυριακίδου