Πρόσω ολοταχώς για εφαρμογή της Συφωνίας για το κλίμα η ΕΕ

Εγκρίθηκαν από τους 28 της ΕΕ και τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και τη συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.
 
Συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει "με σθένος" τη δέσμευση της ΕΕ και των κρατών μελών της να εφαρμόσουν ταχέως και πλήρως τη συμφωνία των Παρισίων, να συμβάλουν στην εκπλήρωση των στόχων χρηματοδότησης της κλιματικής αλλαγής και να συνεχίσουν να ηγούνται στον αγώνα κατά της αλλαγής του κλίματος.
 
Η ΕΕ επισημαίνει ότι "η συμφωνία παραμένει ακρογωνιαίος λίθος των παγκόσμιων προσπαθειών για αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί". Σημειώνουν δε ότι "η συμφωνία αποτελεί βασικό στοιχείο για τον εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και οικονομίας" ενώ "είναι επίσης καθοριστικής σημασίας για την εφαρμογή της Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030".
 
Κατά τους 28 "η πρόσφατη έγκριση της νέας ευρωπαϊκής συναίνεσης για την ανάπτυξη, επιδιώκοντας παράλληλα μια ευρύτερη ατζέντα, θα συμβάλει επίσης στην επίτευξη αυτού του στόχου".
 
"Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα ενισχύσουν τη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων, ιδίως με τις πλέον ευάλωτες χώρες, αποδεικνύοντας έτσι την αλληλεγγύη προς τις μελλοντικές γενιές και την ευθύνη για ολόκληρο τον πλανήτη", αναφέρεται στα συμπεράσματα. Τέλος "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Συμβούλιο των κρατών μελών και την Κομισιόν να εξετάσουν όλα τα μέσα για την επίτευξη των στόχων αυτών".
 
"Η ΕΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με όλους τους μη κρατικούς φορείς, αξιοποιώντας το επιτυχημένο παράδειγμα που παρέχεται από το Παγκόσμιο Θεματολόγιο για το Κλίμα", καταλήγει το κείμενο των συμπερασμάτων.

Δειτε Επισης

Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών
BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
«Θα σε σκοτώσω»-Μαθητής γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση
Αυτό είναι το σχέδιο του ισραηλινού στρατού για την εισβολή στη Ράφα
Η Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραγνωρίζει εθνικές στρατηγικές, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας
Προειδοποιεί η Ρωσία-«Αν πάρετε τα περιουσιακά στοιχεία μας, έχουμε μια απάντηση που θα πονέσει»
Το TikTok βρίσκει απέναντί του και την Ευρωπαϊκή Ένωση-Ποια υπηρεσία του πρόκειται να απαγορευτεί
Οι πλημμύρες άλλαξαν τον χάρτη του Ντουμπάι-Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες