Φωτιά στο Λονδίνο: Βρέθηκαν τα δύο κοριτσάκια, αγνοούνται οι γονείς και η 6 μηνών αδερφούλα τους

Φωτιά στο Λονδίνο: Βρέθηκαν τα δύο κοριτσάκια, αγνοούνται οι γονείς και η 6 μηνών αδερφούλα τουςΗ φωτιά στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου αποτελεί εξ αντικειμένου ένα ασύλληπτης τραγωδίας γεγονός. Μέσα από τις στάχτες του 24όροφου κτιρίου, ωστόσο, θα αρχίσουν να αναδύονται το αμέσως επόμενο διάστημα προσωπικές τραγωδίες που θα στιγματίσουν τη ζωή των πρωταγωνιστών και των οικείων τους. Η πρώτη βγήκε ήδη στην επιφάνεια, καθώς δύο μικρά κορίτσια που βρίσκονταν στη λίστα των αγνοούμενων, βρέθηκαν τραυματισμένα, αλλά πάντως ζωντανά στο νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή όμως, αγνοούνται οι γονείς τους και η μόλις έξι μηνών αδερφούλα της, η οποία είναι πιθανόν να κατονομαστεί ως το νεαρότερο θύμα αυτής της τραγωδίας.

Οι δύο μικρές αδερφές, ηλικίας 6 και 10 ετών, ζούσαν σε διαμέρισμα του 20ου ορόφου. Ο εντοπισμός τους και η διαφυγή τους θεωρούνται θαύματα από τους ειδικούς, καθώς, μέχρι τώρα, υπήρχε η εκτίμηση ότι όσοι κατοικούσαν στα διαμερίσματα των τελευταίων ορόφων, δεν κατάφεραν να σωθούν.
 
Η 6χρονη Ταμζίν (αριστερά) και η 10χρονη Μάλεκ (δεξιά)
 Η 10χρονη Μάλεκ Μπελκαντί και η 6χρονη αδερφή της Ταμζίν, βρίσκονταν μαζί με τη μητέρα τους Φάρα Χαμντάν, τον πατέρα τους Ομάρ Μπελκαντί και την έξι μηνών αδερφή τους ανάμεσα στους αγνοούμενους. Τα δύο κορίτσια βρέθηκαν σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Η κατάστασή τους είναι κρίσιμη, καθώς το ένα παιδί βρίσκεται σε κώμα και το δεύτερο υποφέρει από πολύ σοβαρά τραύματα. Παρόλα αυτά είναι ζωντανά και δίνουν τη μάχη τους. 

Η Φάρα Χαμντάν με το έξι μηνών μωρό που αγνοούνται
 
 O φλεγόμενος πύργος, ο ήρωας μπαμπάς και τα αναπάντητα ερωτήματα

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθούσε αποσβολωμένος, την εικόνα του φλεγόμενου 24ώροφου κτηρίου «Grenfell Tower» στο Λονδίνο, δεκάδες ανθρώπινες ιστορίες εκτυλίσσονταν, άλλες με αίσιο και άλλες με δραματικό τέλος.

Ήταν περίπου στη μία τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάει στους πρώτους ορόφους του  κτηρίου με τα 120 διαμερίσματα και τους περίπου 600 ενοίκους.

Αμέσως επικράτησε πανικός με τους ενοίκους να προσπαθούν να σωθούν. Ξεχωρίζει η ιστορία του 38χρονου Marcio Gomes, του πατέρα - ήρωα του «Grenfell Tower», όπως ονομάστηκε από πολλά ξένα Μέσα ενημέρωσης. 

Ο ηρωικός μπαμπάς, δείχνοντας αυτοθυσία, έσωσε την έγκυο σύζυγό του και τις δυο κόρες τους. 
 
 
Ο 38χρονος με την οικογένειά του
Όταν αντιλήφθηκε την φωτιά βρισκόταν στον 21ο όροφο του «Grenfell Tower», μαζί με την οικογένειά του.  Ενώ οι φλόγες είχαν αρχίσει να τυλίγουν το κτήριο, εκείνος επικοινώνησε με την πυροσβεστική και την αστυνομία που τον ενημέρωναν να παραμείνει στο διαμέρισμά του. 
 
Η ώρα άρχισε να περνάει και η φωτιά να επεκτείνεται και οι πυροσβέστες δεν προσέγγιζαν τον διαμέρισμά του. «Δεν είχα επιλογή, έπρεπε να σώσω την οικογένειά μου», λέει.

Δίχως να το σκεφτεί, τύλιξε την οικογένειά του με βρεγμένα σεντόνια και πετσέτες και άρχισαν να κατεβαίνουν τις σκάλες. Στα μέσα της διαδρομής συνειδητοποίησε, όπως λέει, ότι η 12χρονη κόρη του δεν ήταν μαζί τους. 

Αφού κατέβασε με ασφάλεια την μικρότερη κόρη του και την έγκυο σύζυγό του από το φλεγόμενο κτήριο, έτρεξε προς τα πίσω να βρει την 12χρονη κόρη του. Στα μέσα του κτηρίου συνάντησε τους πυροσβέστες και προσπάθησε να δώσει πληροφορίες για το που βρισκόταν η κόρη του. Οι πυροσβέστες  δυσκολεύονταν να καταλάβουν μέσα στον πανικό που επικρατούσε το σημείο που τους υποδείκνυε. Τελικά οι άντρες της πυροσβεστικής την εντόπισαν και την κατέβασαν με ασφάλεια στο ισόγειο. 

Βίντεο μέσα από το φλεγόμενο κτήριο
 
 
 
Βίντεο: Εγκλωβισμένοι στα παράθυρα! 
 

Στους 17 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής το μεσημέρι της Πέμπτης ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 17 θύματα. Πάρα πολλοί είναι οι αγνοούμενοι, με τις Αρχές να θεωρούν δεδομένο ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες. «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να εντοπιστεί κάποιος ζωντανός μέσα στον πύργο», δήλωσε νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Οι έρευνες συνεχίζονται από πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση, θα σταλούν πρώτα σκυλιά για να ελέγξουν όλους τους χώρους. «Θα χρειαστεί πολύς χρόνος ακόμα», δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.
 
 
 

Πηγή: protothema.gr

 

Δειτε Επισης

Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Ο Πούτιν ελέγχει πλέον τη Wagner-Πώς χιλιάδες μισθοφόροι του Πριγκόζιν παίρνουν εντολές από το Κρεμλίνο
Η Μόσχα προειδοποιεί τη Δύση με σκληρή απάντηση αν αγγίξει τα περιουσικά της στοιχεία που έχουν παγώσει
«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»-H Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές
Χειροπέδες σε δεύτερο δημοσιογράφο στη Ρωσία για την παραγωγή βίντεο για την ομάδα Ναβάλνι
Ο Αμπάς λέει ότι μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα
Πρώην σύζυγος εμίρη του ISIS αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες στη Γαλλία-«Ήξερε ότι ο άνδρας της με βίαζε»
Φόβοι για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου από το Διεθνές Δικαστήριο-Πιέσεις να μην εκδοθεί