«Μεγάλο μέρος» του τρομοκρατικού δικτύου του Μάντσεστερ υπό κράτηση

Οι βρετανικές αρχές θεωρούν ότι έχουν εξαρθρώσει ένα «μεγάλο μέρος» του δικτύου συνεργών του βομβιστή αυτοκτονίας του Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπέντι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Ρόουλι.
 
Ο αστυνομικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι αρχές έχουν σημειώσει «τεράστια πρόοδο» στις έρευνες για την πολύνεκρη επίθεση της Δευτέρας και είναι βέβαιες πως έχουν συλλάβει «παίκτες-κλειδιά» αυτού του τρομοκρατικού δικτύου.
 
Πρόσθεσε ότι είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν περισσότερες συλλήψεις. Μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής οκτώ άνδρες ηλικίας από 18 έως 38 ετών τελούσαν υπό κράτηση με βάση διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου.
 
Ο κ. Ρόουλι είπε επίσης ότι η αστυνομία έχει επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας σε περισσότερες από 1.300 εκδηλώσεις σε όλη τη Βρετανία.
 
Κάλεσε δε το κοινό να βγει έξω αυτό τριήμερο (σσ: η Δευτέρα είναι αργία στη Βρετανία) και να διασκεδάσει.

Ο αστυνομικός διευθυντής του ευρύτερου Μάντσεστερ Ίαν Χόπκινς είπε ότι έχει γίνει "τεράστια πρόοδος" στις έρευνες, αλλά και ότι απομένει ακόμα πολλή δουλειά. Αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε 12 τοποθεσίες και ότι θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, καθώς και ότι έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες στοιχεία προς εξέταση.

Σημείωσε επίσης ότι δυστυχώς έχουν αυξηθεί οι αναφορές για εγκλήματα μίσους στην περιοχή του Μάντσεστερ στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης.
 
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νεότερες ενημερώσεις, 66 τραυματίες παραμένουν νοσηλευόμενοι εκ των οποίων 23 υπό εντατική παρακολούθηση.
 
Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον αφίχθηκε στο Λονδίνο σε μια επίσκεψη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο βρετανικό λαό.
 
Στην κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη που ακολούθησε τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, ο κ. Τίλερσον είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τη διαρροή πληροφοριών από τις βρετανικές έρευνες σε αμερικανικά ΜΜΕ. Εκτίμησε δε ότι οι διαρροές δε θα πλήξουν τη στενή διμερή σχέση.
 
Η ροή πληροφοριών από τις βρετανικές προς τις αμερικανικές αρχές έχει αποκατασταθεί μετά από μία προσωρινή διακοπή, μέχρι να ληφθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ ότι η μυστικότητα της ανταλλαγής πληροφοριών θα είναι στο εξής απολύτως σεβαστή.

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Επίσημη υποδοχή Στάινμαϊερ από Ερντογάν
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών