To φωτογραφικό χρονικό της επίθεσης στο Manchester Arena

Συκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη στην τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ και είδαν απίστευτες σκηνές να εκτυλίσσονται μπροστά τους.

«Η σκηνή έμοιαζε βγαλμένη από πολεμική ταινία», είπε ο Άντι, που περίμενε στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου τη γυναίκα του και την κόρη του όταν τον σώριασε το ωστικό κύμα της έκρηξης στο έδαφος.

«Όταν σηκώθηκα και κοίταξα γύρω είδα κορμιά διασκορπισμένα παντού. Κάπου 20 με 30. Δεν ξέρω πόσοι ήταν νεκροί, αλλά έτσι έδειχναν. Ήταν καλυμμένοι με αίματα και βαριά τραυματίες. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τρέξω στην αρένα προσπαθώντας να βρω την οικογένειά του.» Ο Άντι βρήκε τελικά τους δικούς του, αλλά όπως είπε «παιδιά και έφηβοι κείτονταν στο έδαφος και ούρλιαζαν.»

Η Άμπι Μάλεν έφευγε απ’ τη συναυλία όταν έγινε η έκρηξη. «Λίγα εκατοστά μπροστά μου έγινε η έκρηξη. Κομμάτια δέρματος από τα θύματα τινάχθηκαν παντού. Δεν περιμένεις να σου συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά να που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Εκείνος ο θόρυβος, όλο αυτό το αίμα κι εκείνη που σέρνονταν ακρωτηριασμένοι γύρω μου, είναι φρικιαστικές εικόνες που δεν θα φύγουν ποτέ απ’ το μυαλό μου....»

«Ήταν σοκαριστικό», λέει μια άλλη αυτόπτης μάρτυς, η Τζέσικα. «Ακούστηκε αυτή η εκκωφαντική έκρηξη και όλοι άρχισαν να τρέχουν προς το μέρος μας ουρλιάζοντας και κλαίγοντας. Άρχισαν να μας ποδοπατούν προσπαθώντας να βγουν έξω. Έπαθα σοκ. Δεν ήξερα τι συμβαίνει. Όλοι έτρεχε κι έτσι μας ποδοπατούσαν...»

Ο Γκάρι Γουόκερ απ το Λιντς και η γυναίκα του απείχαν μόλις λίγα μέτρα απ’ το σημείο της έκρηξης, όπου περίμεναν τις κόρες τους να βγουν έξω. «Ακούσαμε το τελευταίο τραγούδο και ξαφνικά μια δυνατή λάμψη μετά μια έκρηξη και καπνός... Ένιωσα πόνο στο πόδι μου. Γύρισα προς τη γυναίκα μου που στεκόταν στο πλάι μου και μου είπε: “πρέπει να ξαπλώσω κάτω”. Τραυματίστηκε στο στομάχι και μάλλον έσπασε το πόδι της. Εγώ έχω μια τρύπα στο πόδι, όπου μπήκε κάποιος θραύσμα. Πάλι καλά που τη γλίτωσα...»

Η 19χρονη φοιτήτρια Σεμπάστιαν Ντίαζ απ’ το Νιουκάσλ έτρεμε ακόμη όταν έκανε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του BBC.: «Η Αριάνα Γκράντε είχε μόλις πει το τελευταίο της τραγούδι όταν έγινε μια πελώρια έκρηξη. Είδα κόσμο να τρέχει κι άρχισα ενστικτωδώς να τρέχω κι εγώ. Καταλήξαμε όμως σ’ έναν διάδρομο που δεν οδηγούσε πουθενά, σ’ ένα αδιέξοδο. Ήταν τρομακτικό. Βρήκα τις κεντρικές πόρτες κι ο κόσμος γύρω μου έκλαιγε. Αλλά και στο ξενοδοχείο όταν έφτασα ο κόσμος έκλαιγε μιλώντας στα κινητά τους.»

 

Δειτε Επισης

Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Οκτώ νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη νότια Ουκρανία
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Mήνυμα Ισραήλ σε Ιράν-«Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα»
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ