Λουτρό αίματος στο Manchester Arena-22 νεκροί σε συναυλία (pics&vid)

Τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν από την τουλάχιστον μία ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στον κλειστό συναυλιακό χώρο του Manchester Arena στην πόλη του Μάντσεστερ, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Ακόμα περίπου 50 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ως τραυματίες.  
Η αστυνομία αναφέρει ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια. Η έκρηξη φέρεται να σημειώθηκε με το τέλος συναυλίας της γνωστής ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε.  
 
Σύμφωνα με το BBC η Αστυνομία του Manchester πέρασε χειροπέδες σε ένα 23χρονο σε σχέση με την επίθεση.
 
 
Η αστυνομία κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή, ενώ βίντεο και μαρτυρίες στο διαδίκτυο αποτυπώνουν εικόνα πανικού μεταξύ των θεατών.  
Ο συγκεκριμένος χώρος είναι ο μεγαλύτερος αμιγώς συναυλιακός στη Βρετανία με χωρητικότητα 21.000 θέσεων.
 
Σε κινητοποίηση όλη η πόλη
 
Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι κάτοικοι στο Μάντσεστερ μετά την έκρηξη. Οπως γίνεται γνωστό από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κάτοικοι προσφέρουν τη βοήθεια τους, για τη μεταφορά τραυματιών.
 
Ο σταθμός του μετρό Βικτόρια που βρίσκεται στην περιοχή έκλεισε αμέσως μετά την έκρηξη κι αναμένεται να παραμείνει κλειστός στη διάρκεια της ημέρας, με πολλούς ανθρώπους να παραμένουν στα κεντρικά σημεία της περιοχής, χωρίς να μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 21.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους παιδιά και έφηβοι ήταν στη συναυλία. Οι κάτοικοι της περιοχής προσφέρουν υπνοδωμάτια, τσάι, αλλά και μέσα μεταφοράς (#roomformanchester) μέσω twitter.
 
Παράλληλα, οδηγοί ταξί μεταφέρουν δωρεάν ανθρώπους σε διάφορα σημεία της πόλης. Τουλάχιστον 60 ασθενοφόρα έφτασαν στο στάδιο που έγινε η έκρηξη.
 
Οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για 59 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ αρκετοί τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο της έκρηξης.
Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter: "Είμαι συγκλονισμένη από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω λόγια."
 
Σε μια άλλη εξέλιξη, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την κατάσταση στο Μάντσεστερ.
 
Το Υπουργείο τόνισε σε ανακοίνωσή του, ότι "δεν έχει πληροφορίες που να αναφέρουν κάποια συγκεκριμένη απειλή σε μουσικές συναυλίες στις ΗΠΑ." "Παρόλα αυτά, αυξάνονται τα μέτρα ασφάλειας γύρω από ανοιχτούς χώρους, αλλά και κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, στο πλαίσιο λήψης εκτάκτων μέτρων," ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
 
Εκτακτο συμβούλιο ασφαλείας από τη Μέϊ
 
Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας στις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου) όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.
 
Η Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το επεισόδιο "αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση", σε δήλωσή της, και πρόσθεσε ότι "όλες μας οι σκέψεις βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειες όσων έχουν επηρεαστεί".
 
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Sky News, οι Συντηρητικοί του κόμματος της Μέι αποφάσισαν να αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου.
 
"Μία πηγή των Τόρις (Συντηρητικών), μιλώντας στην Ενωση Τύπου (πρακτορείο ειδήσεων) είπε ότι η εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές της πρωθυπουργού έχει ανασταλεί", σύμφωνα με το Sky News.
 

Δειτε Επισης

Πέραν του ενός εκατομμυρίου γεύματα στη Γάζα από WCK την περασμένη βδομάδα
Η Μόσχα μιλά για «de facto» εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο με την Ουκρανία-Προειδοποιεί το Λονδίνο
Νέο πρόστιμο $1.000 στον Τραμπ για περιφρόνηση του Δικαστηρίου-«Την επόμενη φορά θα πας φυλακή»
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ
Το Κολούμπια ακυρώνει τη μεγαλοπρεπή τελετή απονομής πτυχίων λόγω των καταλήψεων για τη Γάζα
Ουκρανοί στο εξωτερικό κατακεραυνώνουν τον Ζελένσκι-«Δεν τον εμπιστευόμαστε»
Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Τραγωδία στην Τουρκία... Οκτώ νεκροί από σύγκρουση μπετονιέρας με μικρό λεωφορείο
Ποια είναι η Μονή της Χώρας με τα πανέμορφα ψηφιδωτά που κάνει τζαμί ο Ερντογάν