Τραμπ και Ερντογάν πάνε Βρυξέλλες

Στο επίσημο πρόγραμμα του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ περιλήφθηκαν τελικά οι δύο από κοινού με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, διαδοχικές συναντήσεις της ηγεσίας της ΕΕ, με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Τουρκία Ρ.Τ. Εργνογάν.
 
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και ο Πρόεδρος της Κομισιόν θα υποδεχθούν διαδοχικά τους δύο ηγέτες την επόμενη Πέμπτη στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά το πρωτόκολλο. Τραμπ και Ερντογάν θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου. Η 25η Μαΐου αποτελεί επίσημη αργία στο Βέλγιο (της Αναλήψεως), όμως ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές του Βελγίου θα επαγρυπνούν καθώς ανησυχούν ιδιαίτερα όχι μόνο για την ταυτόχρονη παρουσία του Τούρκου Προέδρου στις Βρυξέλλες, με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και για το γεγονός ότι Ερντογάν έχει ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις με την διχασμένη τουρκική ομογένεια της πόλης.
 
Ο Ερντογάν σκοπεύει να φτάσει στις Βρυξέλλες 12 έως 24 ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη Σύνοδο, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με την τουρκική κοινότητα, εν όψει της νέας εκστρατείας του υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής στη χώρα του.
 
Ο Δήμαρχος Βρυξελλών έχει ήδη διατυπώσει κατηγορηματικά την πρόθεσή του να απαγορεύσει οιαδήποτε συγκέντρωση ή διαδήλωση του Τούρκου Προέδρου, όχι μόνο γιατί η πόλη πρέπει να θωρακιστεί για την προστασία του Ντόναλντ Τραμπ (κλειστοί δρόμοι και εναέριος χώρος), αλλά και γιατί κατά του Τραμπ έχουν ήδη προγραμματιστεί δύο τουλάχιστον διαδηλώσεις.

Δειτε Επισης

Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα