Στο κενό οι απειλές Τραμπ κατά Πιονγιάνγκ-Τρίτη πυραυλική δοκιμή από Κιμ

Σε νέα πυραυλική δοκιμή προχώρησε σήμερα η Βόρεια Κορέα. Ο βαλλιστικός πύραυλος της Πιονγιάνγκ καταστράφηκε αμέσως μετά την απογείωσή του.
 
Πιστεύεται πως πρόκειται για έναν βαλλιστικό πύραυλο εδάφους KN-17, τύπου Scud, ικανό να χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσει πλοία και στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.
 
Όπως μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο Γιουν Μπιάνγκο επικεφαλής της νοτιοκορεάτικης διπλωματίας, δήλωσε ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να "εξετάσει σοβαρά" το ενδεχόμενο να αποπέμψει από τις τάξεις του τη Βόρεια Κορέα διότι έχει παραβιάσει επανειλημμένα αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας οι οποίες της απαγορεύουν να προχωρά σε πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές”.
 
Το ΣΑ του ΟΗΕ διεξήγαγε χθες μια έκτακτη συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη κατά την οποία οι ΗΠΑ ζήτησαν πιεστικά να αντιμετωπιστεί η "απειλή" της Βόρειας Κορέας, λίγες ώρες πριν η Πιονγκγιάνγκ προχωρήσει στη νέα δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου.
 
Ο Γιουν είπε ακόμη ότι τα μέτρα αυτά έχουν στόχο "να επαναφέρουν" τη Βόρεια Κορέα "στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την αληθινή αποπυρηνικοποίηση" της κορεατικής χερσονήσου. Επισήμανε πάντως ότι δεν υπάρχει περιθώριο να γίνουν απλά άσκοπες συζητήσεις και ότι η Πιονγκγιάνγκ θα πρέπει να δείξει την καλή της θέληση εκ των προτέρων. Η Βόρεια Κορέα, μέλος του ΟΗΕ από το 1991, διεξάγει το τελευταίο διάστημα δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και προσπαθεί να αποκτήσει οπλικά συστήματα που θα μπορούσαν να πλήξουν τις ΗΠΑ.
 
Για την τρίτη αυτό τον μήνα πυραυλική δοκιμή ενημερώθηκε και ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
 
 
Πριν την τρίτη πυραυλική δοκιμή της Β.Κορέας, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον και ο Κινέζος ομόλογός του Ουάνγκ Γι συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη όπου και επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στην ειρηνική διευθέτηση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το ΥΠΕΞ της Κίνας.
 
"Και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο παραμένει προβληματική, επαναβεβαιώνουν το στόχο της αποπυρηνικοποίησής της και δεσμεύονται σε μια ακόμα πιο αυστηρή τήρηση των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ, ενώ τάσσονται επίσης υπέρ μιας ειρηνικής λύσης μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων", αναφέρει η ανακοίνωση της κινεζικής διπλωματίας.
 
Οι δύο άνδρες είχαν συνομιλίες στη Νέα Υόρκη μετά τη συνεδρίαση σε επίπεδο ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγη ώρα πριν από την τρίτη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου που διεξήγαγε η Πιονγκγιάνγκ μέσα σε αυτόν τον μήνα.
 
 

Δειτε Επισης

Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Σε Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για Υγεία ΕΕ-Τουρκίας στην Άγκυρα η Επίτροπος Κυριακίδου