Έξι νεκροί από νέους τουρκικούς βομβαρδισμούς στο βόρειο Ιράκ

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας έπληξαν θέσεις Κούρδων στο βόρειο Ιράκ σήμερα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι αντάρτες, όπως γνωστοποίησε το τουρκικό επιτελείο, καθώς οι τουρκικές επιδρομές συνεχίστηκαν για δεύτερη συναπτή ημέρα.
 
Ανακοίνωση του επιτελείου ανέφερε πως οι επιδρομές της τουρκικής ΠΑ στοχοθέτησαν την περιοχή Ζαπ, από το όνομα στα τουρκικά ενός ποταμού που διαπερνά τα σύνορα με το Ιράκ στο οποίο είναι γνωστός ως Ζαμπ.
 
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν "δύο κρησφύγετα και ένα καταφύγιο και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι μέλη της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που πιστεύεται ότι προετοίμαζαν μια επίθεση", σύμφωνα με την ανακοίνωση.
 
Οι νέες επιδρομές αποτελούν μέρος μιας επεκτεινόμενης επιχείρησης εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), και στο πλαίσιό τους επλήγησαν και Πεσμεργκά, μέλη ένοπλων κουρδικών οργανώσεων του Ιράκ, σύμφωνα με την 'Αγκυρα, κατά λάθος. Χθες τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν κουρδικούς στόχους στην περιοχή Σίντζαρ του Ιράκ και στη βορειοανατολική Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 70 Κούρδοι μαχητές στις δύο γειτονικές χώρες, ανέφερε ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου.
 
Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε "βαθιά ανησυχία" για τις τουρκικές επιδρομές, και ανέφερε ότι δεν ήσαν εγκεκριμένες από το διεθνή συνασπισμό υπό την αμερικανική ηγεσία, ο οποίος μάχεται εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
 
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταδίκασε με μια ανακοίνωση, που δημοσιοποίησε σήμερα, τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, κάνοντας λόγο περί μιας επιθετικής ενέργειας, και προειδοποιώντας εναντίον της παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
 
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξάλλου, έκρινε ότι οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές είναι απαράδεκτες και παραβίασαν θεμελιώδεις αρχές των σχέσεων μεταξύ κυβερνήσεων. "Σε αυτή την κατάσταση, καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση", ανέφερε συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ρωσική διπλωματία.

Δειτε Επισης

Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα
Νέα ανάλυση για την επίθεση του Ισραήλ-«Διεθνείς πιέσεις για ψυχραιμία, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια»
Υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν το Ιράν-Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Πέντε εκρήξεις σε στρατιωτική βάση στη Βαγδάτη-Τρεις τραυματίες
Πάνω από 1 δις οι ζημιές από τις πλημμύρες στο Ντουμπάι-Σχεδόν 9 στους 10 κατοίκους δεν έχουν ασφάλιση
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση