“Πυρ ομαδόν” κατά του Ούγγρου Πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο

Σφοδρά πυρά από τις μεγάλες κοινοβουλευτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα το ΕΛΚ, του Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, τους Φιλελεύθερους, την Ευρωομάδα της Αριστεράς και τους Πρασίνους, δέχθηκε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτωρ Ορμπάν, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην ολομέλεια για να υπερασπιστεί τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες κινήσεις της κυβέρνησής του.
 
Σήμερα, εξάλλου, η Κομισιόν αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε σχέση με έναν νόμο που πρόσφατα ψήφισε η Ουγγαρία για να περιορίσει τις ακαδημαϊκές ελευθερίες ενός συγκεκριμένου πανεπιστήμιου (Central European University - CUE).
 
Από την πλευρά του ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμμερμανς ενημέρωσε την ολομέλεια για την προσφυγή αλλά και για τις προβληματικές κινήσεις σε σχέση με την αγορά ενέργειας, το προσφυγικό, την αγορά εργασίας και το δικαστικό σύστημα.
 
Ο Φρανς Τίμμερμανς εξήγησε ότι η κυβέρνηση Ορμπάν παραπληροφορεί σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορώντας ψευδώς τις Βρυξέλλες για τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος, τους φορολογικούς συντελεστές και την υποστήριξη για το μεταναστευτικό - τη στιγμή που συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.
 
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξήγησε ότι ο νόμος για τα πανεπιστήμια δεν αφορά μόνο το CUE, είπε πως τον κατηγορούν για ένα φόνο που δεν έχει κάνει, ενώ το “υποτιθέμενο θύμα αναπνέει ακόμα” και κατηγόρησε την ΕΕ για το προσφυγικό και την απόπειρα να πάρουν από την εθνική διαδικασία λήψης αποφάσεων ζητήματα όπως το φορολογικό και η ενέργεια. Τέλος κατηγόρησε τον Τζορτζ Σόρρος για προπαγάνδα και για ένα “κρυφό στόχο” να φέρνει 1 εκατομμύριο μετανάστες στην ΕΕ ανά έτος.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχόλια του για το Τζ. Σόρρος προκάλεσαν ειρωνικές αντιδράσεις διότι αφενός ο Γκυ Φερχόφσταντ (ALDE) του θύμισε τη βοήθεια που έλαβε από τον επενδυτή για την αποσοβιετοποίηση της χώρας του, αφετέρου η Γκάμπυ Τσίμμερ (GUE) του θύμισε ότι σπούδασε στη Οξφόρδη με υποτροφία του ίδιου.

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα