Ερντογάν προς Ευρωκοινοβούλιο: "Θα λογοδοτήσετε"

“Θα λογοδοτήσετε. Καλά εσείς δεν λέγατε ότι έχετε ελευθερία του Τύπου;” είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λέγοντας ότι απαγόρευσαν την είσοδο της φιλοκυβερνητικής αγγλόφωνης εφημερίδας Daily Sabah στο όργανο της ΕΕ.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος σε ομιλία του στο Ντενιζλί επανέλαβε απευθυνόμενος στην Ευρώπη: “Εσείς όσο λέτε τον Ερντογάν δικτάτορα και ο Ταγίπ Ερντογάν θα σας λέει φασίστες και Ναζί”. Ανταποκρινόμενος στα συνθήματα των οπαδών του που φώναζαν “Θέλουμε θανατική ποινή”, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: “Ιδούν η 16η Απριλίου είναι το οριακό σημείο. Οι κύριοι Κιλιτσντάρογλου, Γιλντιρίμ, Μπαχτελί λένε συμφωνούν. Μετά τις 16 Απριλίου αν περάσει από τη βουλή και έρθει σε μένα θα το εγκρίνω. Δεν με ενδιαφέρει τί λέει η Ευρώπη”, ανέφερε.  
 
Στο μεταξύ, για ματαίωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στο Βέλγιο για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας υπέρ του ‘ναι’ στο τουρκικό δημοψήφισμα, ύστερα και από τις εντάσεις που είχαν προκληθεί με τις επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στην Ολλανδία,  κάνει λόγο η De Morgen.
 
Την ίδια ώρα δημοσίευμα της De Tijd εμφανίζει το N-VA (Συντηρητικοί Εθνικιστές) να έχει έτοιμο σχέδιο νόμου που πρόκειται να τεθεί υπό την έγκριση της βελγικής κυβέρνησης, το οποίο ουσιαστικά βάζει φραγμό στην επίσκεψη του Ερντογάν στο Βέλγιο, στο μέτρο που απαγορεύει ρητά σε ξένους πολιτικούς ηγέτες να διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία στο Βέλγιο.

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Επίσημη υποδοχή Στάινμαϊερ από Ερντογάν
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών