Άγρια δολοφονία γυναίκας δημοσιογράφου στο Μεξικό

Η Μιροσλάβα Μπριτς Βελδουσέα, η οποία εργαζόταν για τις εφημερίδες La Jornada και Norte de Juarez, βρέθηκε νεκρή, με «πολλαπλά τραύματα από σφαίρες», μέσα στο αυτοκίνητο της.

Μια δημοσιογράφος 54 ετών φονεύτηκε τα ξημερώματα στην Τσιουάουα, στο βόρειο Μεξικό, ανακοίνωσε η αστυνομία· πρόκειται για την τρίτη δολοφονία λειτουργών του Τύπου στη χώρα αυτή από τις αρχές Μαρτίου.

Η Μιροσλάβα Μπριτς Βελδουσέα, η οποία εργαζόταν για τις εφημερίδες La Jornada και Norte de Juarez, βρέθηκε νεκρή, με «πολλαπλά τραύματα από σφαίρες», μέσα στο αυτοκίνητο της, λίγο πριν από τις 07:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας), όπως γνωστοποίησε η αστυνομία της Πολιτείας στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Οι άνθρωποι που φέρονται να διέπραξαν τη δολοφονία της διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η δημοσιογράφος, που καταγόταν από την Τσιουάουα, κάλυπτε καθ' όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της θέματα που άπτονται του οργανωμένου εγκλήματος, της εμπορίας ναρκωτικών και της διαφθοράς που μαστίζει τις τοπικές αρχές. Ένα από τα τελευταία της άρθρα καταπιανόταν με τη σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ηγέτες μιας συμμορίας που συνδέεται με το καρτέλ της Χουάρες.

Πρόκειται για την τρίτη δολοφονία με θύμα δημοσιογράφο στο Μεξικό από τις αρχές του Μαρτίου. Την Κυριακή, ο Ρικάρδο Μονλουί Καμπρέρα δολοφονήθηκε καθώς έβγαινε από ένα εστιατόριο, μαζί με τη γυναίκα του και τον γιο του, στην Πολιτεία Βερακρούς. Νωρίτερα μέσα στον μήνα άλλος ένας δημοσιογράφος, ο Σεσίλιο Πινέδα, δολοφονήθηκε στην Πολιτεία Γκερέρο.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου, η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières, RSF) είχε εκτιμήσει ότι η πιο επικίνδυνη χώρα για τους λειτουργούς του Τύπου στη Λατινική Αμερική είναι το Μεξικό—όπου μεταξύ του 2000 και του 2016 έχουν δολοφονηθεί 99 δημοσιογράφοι.

Δειτε Επισης

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»