Στους 4 ανασκεύασε τον αριθμό των θυμάτων η βρετανική αστυνομία

Σε τέσσερις ανασκεύασε τον αριθμό των νεκρών στο Λονδίνο η αστυνομία με νεότερη ανακοίνωση. Χθες είχαν αναφερθεί πέντε θάνατοι. Πέρα από τον δράστη της επίθεσης και τον αστυνομικό Κιθ Πάλμερ, σκοτώθηκαν μια γυναίκα και ένας άντρας. Επτά από τους συνολικά 29 τραυματίες που βρίσκονται σε νοσοκομεία είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
 
Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η αστυνομία προχώρησε τα ξημερώματα σε επτά συλλήψεις σε έξι διευθύνσεις στο Μπέρμιγχαμ. Η αστυνομία έχει αρνηθεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες επικαλούμενη επιχειρησιακούς λόγους.

Οι Aρχές λένε ότι έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία του δράστη, τα οποία θα ανακοινωθούν όταν προχωρήσουν οι έρευνες για τις διασυνδέσεις του. Πιστεύεται ότι ενήργησε «εμπνευσμένος» από τη διεθνή ισλαμιστική τρομοκρατία.
 
Στο μεταξύ, στη νεότερη ενημέρωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης ο αναπληρωτής διοικητής της Σκότλαντ Γιαρντ και επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Ρόουλι ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός που έπεσε νεκρός από την επίθεση με μαχαίρι του δράστη ονομαζόταν Κιθ Πάλμερ.  
 
 
Πρόκειται για μέλος της διπλωματικής αστυνομίας, με 15ετή υπηρεσία, που ήταν πατέρας τουλάχιστον ενός παιδιού. 
  
Τρεις πολίτες που χτυπήθηκαν από το όχημα πέθαναν, ενώ από του περίπου 40 τραυματίες υπάρχουν αναφορές ότι περίπου 12 νοσηλεύονται με πολύ σοβαρά τραύματα. Μεταξύ των τραυματιών έχουν αναφερθεί υπήκοοι της Γαλλίας, της Ρουμανίας και της Νότιας Κορέας.  
 
 
Η Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σε συνεχή επαφή από την πρώτη στιγμή με τη διπλωματική αστυνομία και τη Σκότλαντ Γιαρντ από τις οποίες δεν υπάρχει αναφορά για Κύπριους μεταξύ των τραυματιών.  
 
Οι αρχές έχουν λάβει εκατοντάδες μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάζουν κάμερες κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης και μελετούν όποια άλλα αποδεικτικά στοιχεία έχουν συλλέξει για να καθορίσουν με ακρίβεια την αλληλουχία του συμβάντος.
 
Το επίπεδο του συναγερμού ασφαλείας στη Βρετανία παραμένει στο «σοβαρό», την τέταρτη υψηλότερη από τις πέντε βαθμίδες, κάτι που σημαίνει ότι μία επίθεση είναι πολύ πιθανή, αλλά δε θεωρείται επικείμενη.  
 
Πάνω από 6.500 ένοπλοι αστυνομικοί και συνολικά πάνω από 48.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα, με την παρουσία τους να είναι πιο ορατή από την Πέμπτη σε σταθμούς τρένων και άλλα καίρια σημεία, ενώ οι πολίτες καλούνται να είναι σε επιφυλακή, αλλά να μην ανησυχούν υπέρ το δέον.
 
 
Η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προήδρευσε την επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, γνωστή ως Cobra και στη συνέχεια με διάγγελμά της καταδίκασε την «αρρωστημένη και διεστραμμένη επίθεση», εξήρε τη γενναιότητα των αστυνομικών και τόνισε ότι οι τρομοκράτες είναι «καταδικασμένοι» να αποτύχουν στην επιδίωξή τους να κατανικήσουν τις αξίες του Ηνωμένου Βασιλείου.  
 
Οι σημαίες στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλα δημόσια κτίρια κυματίζουν μεσίστιες από το βράδυ της Τετάρτης σε ένδειξη πένθους.   Οι εργασίες στο κοινοβούλιο την Πέμπτη, ωστόσο, θα πραγματοποιηθούν κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα, αν και αναμένεται έκτακτη δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων από την κα Μέι.
 

Στο μεταξύ, η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας ακύρωσε μια επίσκεψη που είχε προγραμματίσει στη Σκότλαντ Γιάρντ μετά από τη τρομοκρατική ενέργεια στο Λονδίνο, όπως είπε εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκινγχαμ χθες. Χθες, η Βασίλισσα θα εγκαινίαζε ένα νέο αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο, κοντά στον τόπο των επιθέσεων.

Δειτε Επισης

Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Τραγωδία στην Τουρκία... Οκτώ νεκροί από σύγκρουση μπετονιέρας με μικρό λεωφορείο
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Σχεδόν 100.000 Παλαιστίνιοι καλούνται να εκκενώσουν την Ράφα-«Περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση»
Τρεις νεκροί στην Ουκρανία από ρωσικές επιθέσεις ανήμερα του Πάσχα των Ορθοδόξων
Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας σε πανεπιστήμιο στο Λος Άντζελες μετά από χαοτική μέρα συλλήψεων
Στους 78 οι νεκροί και στους 105 οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Ως τζαμί θα λειτουργεί ο βυζαντινός ναός της Μονής της της Χώρας