Το FBI επιβεβαίωσε ότι ερευνά πιθανές επαφές της ομάδας Τραμπ με τη Ρωσία

«Στο πλαίσιο της αποστολής αντικατασκοπίας του, το FBI ερευνά τις προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές του 2016. Αυτό περιλαμβάνει τη φύση οιασδήποτε σύνδεσης μεταξύ ατόμων που σχετίζονται με την εκστρατεία Τραμπ και τη ρωσική κυβέρνηση», δήλωσε ο διευθυντής του σώματος ενώπιον του Κογκρέσου.
 
Σε επίσημη παραδοχή ότι το FBI ερευνά από το καλοκαίρι τυχόν προεκλογικές επαφές της Ρωσίας με στελέχη της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ προέβη ο διευθυντής της υπηρεσίας, Τζέιμς Κόμεϊ, κατά την επίσημη κατάθεσή του ενώπιον της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
«Στο πλαίσιο της αποστολής αντικατασκοπίας του, το FBI ερευνά τις προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές του 2016. Αυτό περιλαμβάνει τη φύση οιασδήποτε σύνδεσης μεταξύ ατόμων που σχετίζονται με την εκστρατεία Τραμπ και τη ρωσική κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Κόμεϊ,
 
Ο διευθυντής του FBI, διευκρίνισε ότι έως τώρα δεν υπάρχει κανένα συμπέρασμα όσον αφορά τυχόν επικοινωνίες συνεργατών του κ. Τραμπ με ρώσους αξιωματούχους.
 
Ο κ. Κόμεϊ επιβεβαίωσε επίσης επίσημα ότι το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν διαθέτουν «κανένα στοιχείο» που να υποστηρίζει τις καταγγελίες του κ. Τραμπ ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών του πριν την τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.
 
Υπογράμμισε δε ότι υπό το ισχύον νομικό πλαίσιο «κανένας πρόεδρος» δεν μπορεί μονομερώς να διατάξει την ηλεκτρονική παρακολούθηση οποιοιδήποτε αμερικανού πολίτη, καθώς αυτό προαπαιτεί ένταλμα από δικαστήριο.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, κατά την ίδια κατάθεση, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), ναύαρχος Μάικλ Ρότζερς, ο οποίος διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Τραμπ ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν αναθέσει τους βρετανούς ομολόγους του την παρακολούθησή του.
 
«Δεν έχω δει κανένα αποδεικτικό στοιχείο» που θα υποστηρίζει ότι η NSA ενήργησε με τέτοιο τρόπο, δήλωσε ο κ. Ρότζερς προσθέτοντας μάλιστα ότι συμφωνεί με την οργισμένη απάντηση του Λονδίνου, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «γελοίες» τις επίμαχες καταγγελίες.
 
Τραμπ: Εφεύρεση των Δημοκρατικών η υπόθεση
 
Σε αναρτήσεις του στο Twitter λίγες ώρες πριν την έναρξη της κατάθεσης, ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε την όλη έρευνα πάνω σε ενδεχόμενες επικοινωνίες της εκστρατείας του με τη Μόσχα ως επινόημα των Δημοκρατικών.
 
«Οι Δημοκρατικοί εφηύραν και προώθησαν την ιστορία για τη Ρωσία ως δικαιολογία για την απαίσια [προεκλογική] καμπάνια τους», έγραψε ο κ. Τραμπ.
 
Υποστήριξε δε ότι το FBI θα πρέπει να εξετάσει ποιος διαρρέει απόρρητες πληροφορίες στον Τύπο. «Πρέπει να βρούμε την πηγή των διαρροών τώρα», τόνισε.
 
Πηγή: skai.gr
 
 

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Πογκρόμ συλλήψεων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν που ερευνούν τη διαφθορά σε πολιτικές ελίτ
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Πάνω από 270 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στη Λωρίδα της Γάζας
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα