Προειδοποίηση Λαβρόφ σε ΗΠΑ: Μην παίξετε το χαρτί των θρησκειών

Η Μόσχα είναι πεπεισμένη ότι η σταθερή και βιώσιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι δυνατή μόνο εφόσον ξεπεραστούν οι εσωτερικές αντιφάσεις στον ισλαμικό κόσμο, υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
 
" Ο μόνιμος ισχυρισμός που ακούμε, συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών εταίρων μας, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στη Συρία είναι Σουνίτες, και ότι δεν αποδέχονται το καθεστώς του Ασαντ ως εκπρόσωπο μιας μειονότητας - ξέρετε, αυτό δίνει την αίσθηση μίας όχι και τόσο καλοπροαίρετης απόπειρας να παιχθεί το χαρτί της θρησκευτικής διαφοράς στη συριακή διαμάχη, και να παρουσιασθεί με τέτοιον τρόπο, σαν (ως) ο αμερικανικός συνασπισμός να υποστηρίζει την πλειοψηφία, η οποία είναι οι Σουνίτες, και η Ρωσία να υποστηρίζει την μειοψηφία, η οποία είναι οι Αλεβίτες", μέρος της σιιτικής τάσης του Ισλάμ, είπε ο Ρώσος αξιωματούχος σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Πρώτον, αυτό δεν είναι ηθικό, και κατά δεύτερο, πρόσθεσε ο Σεργκέϊ Λαβρόφ, αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη. Ημασταν οι πρώτοι που υπογραμμίσαμε την ανάγκη να αποφευχθούν τέτοιες τακτικές οι οποίες, έτσι και αλλιώς, υποθάλπουν σημαντικές αντιφάσεις μέσα στον μουσουλμανικό κόσμο. Εμείς εξακολουθούμε να έχουμε την πεποίθηση ότι μόνο προτρέποντας τους μουσουλμάνους να ενωθούν και να ξεπεράσουν τις εσωτερικές τους διαφορές, μπορεί να επιτευχθεί μία σταθερή και διαρκής ειρήνη, κατέληξε ο Σεργκέί Λαβρόφ.

ΚΥΠΕ-ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Microsoft: Ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Επίθεση της Χεζμπολάχ με πυραύλους και drone στο βόρειο Ισραήλ-Τραυματίστηκαν 14 στρατιώτες
Χαμάς: Θεωρούμε πολύτιμη τη στάση του αδελφού Ταγίπ Ερντογάν
Στην Ιταλία συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 για πιθανές κυρώσεις στο Ιράν
Σεισμός 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε δυτικά τμήματα της Ιαπωνίας
Φον ντερ Λάιεν: Είναι καιρός για ευρωπαϊκή αφύπνιση για την άμυνα και την ασφάλεια
Κάμερον: Οποιαδήποτε απάντηση από το Ισραήλ στο Ιράν θα πρέπει να είναι περιορισμένης κλίμακας