Συνελήφθη ο τρομοκράτης του "Ρέινα" στην Κων/πολη (pics+vid)

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα ο οποίος σκότωσε 39 ανθρώπους στη ντισκοτέκ Ρέινα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό TRT.
    
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη σήμερα την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη. Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης. Της ανάρτησης αυτής, είχαν προηγηθεί αναφορές της σύλληψης του δράστη, στα τουρκικά ΜΜΕ.
 
1000 αστυνομικοί για τη σύλληψη του δράστη
 
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, σχηματίστηκηκε μια ομάδα 1000 αστυνομικών για την σύλληψη του δράστη του Ρέινα τον οποίο η αστυνομία συνέλαβε κάτω από το κρεβάτι του στον πέμπτο όροφο διαμερίσματος σε μια πολυτελή συνοικία στο Εσένγιουρτ της Κωνσταντινούπολης. Εκτός από τον Κιργίσιο φίλο του ο οποίος είχε ενοικιάσει το διαμέρισμα, συνελήφθηκαν και άλλες τρεις γυναίκες τις οποίες χρησιμοποιούσαν για τα ψώνια τους ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί. Πρόκειται για μια γυναίκα από την Σομαλία, μία από την Αίγυπτο και μία από τη Σενεγάλη.  
 
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης διέμενε σε εκείνο το διαμέρισμα τις τελευταίες μέρες, και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες είχε μαζί του και τον 4χρονο γιό του. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν εξάλλου, πως ένοικοι των διαμερισμάτων της περιοχής προσπάθησαν να λιντσάρουν τον δράστη όταν η αστυνομία έβγαζε από τη γιάφκα και τον δεύτερο ύποπτο. Η αστυνομία πάντως συνέχισε τις έρευνές της στο διαμέρισμα μέχρι το πρωί, ενώ η πόρτα του διαμερίσματος είναι σπασμένη.  
 

Δειτε Επισης

Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν