Θα παραιτηθεί τώρα ο Ερντογάν;

Η ηγεσία της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Ερντογάν και της οικογένειάς του, συμμετέχουν στο παράνομο εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος, επανέλαβε την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι ο τελικός προορισμός για το λαθραίο πετρέλαιο από τη Συρία και το Ιράκ.
 
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μέσω διάσκεψης τύπου παρουσίασε νέα αποδεικτικά στοιχεία σε σχέση με τις πετρελαικές δοσοληψίες μεταξύ των τρομοκρατών στη Συρία και της Τουρκίας.
 

Τρεις ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι συμμετείχαν σε αυτή. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Λειτουργιών Σεργκέι Ρουντσκόι και ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου στρατιωτικού ελέγχου Μιχαήλ Μιζίτζεφ.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υποστήριξε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης τύπου ότι η Τουρκία είναι ο κύριος αγοραστής λαθραίου πετρελαίου από τρομοκράτες στη Συρία και μέλη της οικογένειας του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν εμπλέκονται.
 

Η διακοπή της ροής πετρελαίου όπως σημειώθηκε στη διάσκεψη είναι απαραίτητη προϋπόθεση στον πόλεμο κατά του ISIS.

Η Ρωσία διεξάγει αεροπορικές επιδρομές στις αντλίες πετρελαίου, σε διυλιστήρια, στα φορτηγά μεταφοράς και σε άλλα μέρη της υποδομής πετρελαίου. Τα ρωσικά χτυπήματα είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια του μισού λαθραίου πετρελαίου των τρομοκρατών.
 

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Ρατσκόι, τους τελευταίους δύο μήνες των ρωσικών επιδρομών χτυπήθηκαν 32 βάσεις πετρελαίου, 23 αντλίες πετρελαίου 11 διυλιστήρια και 1080 φορτηγά που μετέφεραν πετρέλαιο.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατά τη διάρκεια της διάσκεψης έδειξε εναέρια πλάνα των πετρελαιοφόρων, τα οποία όπως σημείωσε ταξιδεύουν στα συρο-τουρκικά σύνορα κατά εκατοντάδες.
 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανατόλι Αντόνοφ, η Ρωσία έχει τρεις κύριες οδούς του λαθρεμπορίου πετρελαίου προς την Τουρκία. Μία οδός πηγαίνει στα τουρκικά λιμάνια Dörtyol και Iskanderun από όπου το πετρέλαιο μεταφέρεται σε άλλες χώρες, ενώ δύο άλλες οδοί του λαθρεμπορίου πηγαίνουν από  στα διυλιστήρια του Batman από τη βόρεια Συρία και στο Cizre από το Ιράκ.
 

"Τα έσοδα αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν περίπου 3.000.000 δολάρια την ημέρα. Μετά από δύο μήνες ρωσικών αεροπορικών επιδρομών το εισόδημά τους ήταν περίπου  1.5 εκ. την ημέρα”, δήλωσε ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ και οι συμμάχοι τους δεν βομβαρδίζουν φορτηγά πετρελαίου.
 
2.000 μαχητές, 250 οχήματα και πάνω από 120 τόνοι πυρομαχικών έχουν αποσταλεί τις τελευταίες εβδομάδες από την Τουρκία στην περιοχή των τρομοκρατών στη Συρία,τροφοδοτώντας τη βία στη χώρα, σημειώνει το ρωσικό υπ. Άμυνας.
 

Τουλάχιστον 8.500 πετρελαιοφόρα που χρησιμοποιούνται από τους τρομοκράτες έχουν μεταφέρει μέχρι και 200.000 βαρέλια κλεμμένου πετρελαίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ρώσων.
 
Η Ρωσία δεν αναμένει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν να παραιτηθεί εν όψει των νέων αποδεικτικών στοιχείων, αν και είχε υποσχεθεί να το πράξει, λέει η Μόσχα, ωστόσο όπως προσθέτει, η παραίτησή του δεν είναι ο στόχος της Ρωσίας αφού αυτό είναι θέμα των Τούρκων πολιτών.
 
Στο βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας φαίνεται το χτύπημα των Ρωσικών δυνάμεων σε μία αποθήκη πετρελαίου κοντά στην περιοχή Maarrat al-Numan στη Συρία:
 

Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζεται το χτύπημα των Ρώσων σε ακόμη μία αποθήκη πετρελαίου των τρομοκρατών στην περιοχή al-Sawra της Συρίας:

Στο τρίτο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ρωσικό υπ. Άμυνας φαίνεται το χτύπημα των ρωσικών μαχητικών σε μια τρίτη αποθήκη πετρελαίου στη Συρία, στην περιοχή Khafsa Kabir.

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)