Με κλεμμένη φωτογραφία από Κύπριο κάνει προεκλογική ο Τραμπ

Τη φωτογραφία Ελληνοκύπριου, πρώην πρόσφυγα, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Αγγλία, χρησιμοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, για να στείλει μήνυμα εναντίον των προσφύγων.  Το Tweet του υποψηφίου των ρεπουμπλικάνων, με τις καραμέλες Skittles και τους πρόσφυγες, προκάλεσε σάλο και ενόχλησε τον Ελληνοκύπριο, David Kittos,  ο οποίος δεν φανταζόταν ποτέ ότι μια απλή και φαινομενικά αθώα φωτογραφία του, θα χρησιμοποιείτο με τέτοιο τρόπο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online.
 
To επίμαχο Tweet
Στο επίμαχο tweet, ο Ντόναλτ Τραμπ, δημοσίευσε τη φωτογραφία του Kittos, η οποία απεικονίζει ένα μπολ γεμάτο με τις πολύχρωμες καραμέλες Skittles. Τη φωτογραφάι συνοδεύει το εξής μήνυμα: «Αν είχα ένα μπολ με καραμέλες και σας έλεγε ότι τρεις από αυτές  θα μπορούσαν να σας σκοτώσουν, θα παίρνατε μια χούφτα; Αυτό είναι λοιπόν το πρόβλημα με του Σύρους πρόσφυγες». Και προσθέτει «αυτή η εικόνα τα λέει όλα. Ας τελειώσουμε με την πολτικά ορθή ατζέντα, η οποία όμως δεν βάζει πρώτα την Αμερική».

 
 
Η ενόχληση του φωτογράφου
Η χρήση της φωτογραφίας του για ένα τέτοιο σκοπό με ρατσιστικά μηνύματα ενόχλησε ιδιαίτερα τον Αγγλοκύπριο, David Kittos. Όπως μας ανέφερε, όταν την δημοσίευε στο Flickr το 2010, δεν περίμενε ποτέ ότι θα χρησιμοποιείτο για τέτοιο σκοπό.  «Μπορεί τώρα να θεωρούμαι Βρετανός, ωστόσο υπήρξα κι εγώ πρόσφυγας, όντας μάλιστα 6 ετών παιδί,  όταν το 1974 η οικογένεια μου εκτοπίστηκε από το σπίτι της εξ αιτίας της τουρκικής εισβολής. Γι αυτό και δεν θα επέτρεπα ποτέ να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία μου για ένα τέτοιο σκοπό», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online. Ο κ. David Kittos ανέφερε πως βρισκόταν για διακοπές στη Σκιάθο το καλοκαίρι, όταν πληροφορήθηκε από φίλους του ότι η φωτογραφία που είχε τραβήξει πριν από μερικά χρόνια όντας ερασιτέχνης φωτογράφος, χρησιμοποιήθηκε από τον υποψήφιο των Ρεπουπλικανών στις ΗΠΑ.  «Παρόλο που δεν έχω Twitter, μπήκα στο διαδίκτυο και την εντόπισα. Με ενόχλησε πολύ ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε. Γι αυτό και έστειλα μήνυμα στο Twitter,  το οποίο αμέσως κατέβασε τη φωτογραφία. Βεβαίως, το tweet του κ. Τραμπ παραμένει, χωρίς φωτογραφία πλέον», πρόσθεσε.
 
 
Ερωτηθείς για το κατά πόσον θα κινηθεί νομικά εναντίον του Ντόναλτ Τραμπ, ο κ. David Kittos αρκέστηκε απλά να δηλώσει ότι έχει έρθει σε επαφή με δικηγόρο στην Αμερική.
 
«Δεν μου αρέσει η πολιτική Τραμπ»
Ο κ. David Kittos ανέφερε ότι ακόμα και να του ζητείτο να πωλήσει τη φωτογραφία του, δεν θα το έκανε. Ειδικά, αν γνώριζε ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο. «Εξάλλου, δεν μου αρέσει η πολιτική του κ. Τραμπ», πρόσθεσε.  

 

Δειτε Επισης

BINTEO: Συγκίνησαν οι ολυμπιονίκες ζωής-Αγωνίστηκαν και αποθεώθηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου
Η Λούλλα έκανε Κόσμο της το κυπριακό φαγητό και το μοιράζεται με όλο τον κόσμο
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία