Το παζλ των τρομοκρατών και τα κομμάτια που υπολείπονται

Τρία άτομα συνελήφθησαν  κοντά στη δυτική γερμανική πόλη του Άαχεν σε σχέση με τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, όπως μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ.

Πρίν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, η Γαλλία και οι σύμμαχοί της προσπάθησαν να εντοπίσουν τον Αbdelhamid Abaaoud, εξέχον μέλος του ISIS, ο οποίος πιστεύεται ότι σχεδίασε την επίθεση στην γαλλική πρωτεύσουσα, σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες που διεξάγονται από την γαλλική αστυνομία. Ωστόσο οι προσπάθειες αυτές δεν καρποφόρησαν, όπως είπε η ίδια πηγή στο CNN, αφού ο Αbdelhamid δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί.
 
Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τρεις από τους επτά καμικάζι του Παρισιού, ένας υπόπτος που διαφεύγει και ένα ανώτερο στέλεχος  του ISIS που πιστεύεται ότι ήταν ο εγκέφαλος της όλης επιχείρησης.
 


Ο ύποπτος πρωτεργάτης των επιθέσεων Abdelhamid Abaaoud


Θεωρείται από αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής ο συνδετικός κρίκος της ανώτατης ηγεσίας του ISIS και των πυρήνων της εντός της Ευρώπης. Η αστυνομία τον συνδέει με ένα σχέδιο επίθεσης κατά της βελγικής αστυνομίας τον Ιανουάριο, το οποίο ωστόσο ματαιώθηκε. Η τύχη του προς το παρόν είναι άγνωστη.

Ο φυγάς Σαλάχ Αμπντεσλάμ
 
 
Πρόκειται για γάλλο υπήκοο, 26 χρόνων, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και θεωρείται από τις αρχές επικίνδυνος. Η γαλλική αστυνομία τον σταμάτησε μερικές ώρες μετά τις επιθέσεις στο δρόμο προς τα βελγικά σύνορα, αλλά τον αφήσε να φύγει γιατί προφανώς δεν είχε ακόμη συνδεθεί με την τρομοκρατική επίθεση.

Οι βομβιστές αυτοκτονίας
 

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει τρεις άνδρες ανάμεσα στους νεκρούς καμικάζι. Πρόκειται για τους Σάμι Αμιμούρ, Ισμαήλ Ομάρ Μοστεφάι και Μπιλάλ Χαντφί. Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ, ο μεγαλύτερος αδερφός του Σαλάχ, ήταν επίσης ανάμεσα στους βομβιστές αυτοκτονίας του Παρισιού.

 Το παζλ των διαβατηρίων

Οι αρχές ακόμη προσπαθούν να καθορίσουν εάν το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του ενός καμικάζι, και με βάση το οποίο πρόκειται για πρόσφυγα που εισήλθε στη Γαλλία με κύμα μεταναστών μέσω Ελλάδας, είναι αυθεντικό. Το διαβατήριο, το οποίο ορισμένοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι είναι πλαστό, φέρει το όνομα του Αχμάντ αλ Μοχάμαντ, ενός 25χρονου από το Idlib, της Συρίας.
 

Οι άγνωστοι
Δύο εκ των νεκρών τρομοκρατών δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να ταυτοποιηθούν. Είναι επίσης ασαφές αν κάποιος από τους συνεργούς των τρομοκρατών διαφέυγει.

Σύμφωνα με τις Βελγικές αρχές δύο άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι, εξακολουθούν να είναι υπό σύλληψη, για "απόπειρα τρομοκρατίας και συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας».

Η σύνδεση με τη Συρία

Οι επιθέσεις στο Παρίσι είχαν προγραμματιστεί στη Συρία και οργανώθηκαν στο Βέλγιο, όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Έξι από τους επιτιθέμενους στο Παρίσι έμειναν κάποιο διάστημα στη Συρία, σύμφωνα με το γαλλικό BFMTV.
 
Πηγή: CNN
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Συγκίνησαν οι ολυμπιονίκες ζωής-Αγωνίστηκαν και αποθεώθηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου
Η Λούλλα έκανε Κόσμο της το κυπριακό φαγητό και το μοιράζεται με όλο τον κόσμο
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία