Σοκάρει μαρτυρία γυναίκας που διασώθηκε από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου στο Αντιγιαμάν

«Το ξενοδοχείο κατέρρευσε στον πρώτο σεισμό σαν χάρτινος πύργος», δήλωσε η Μπερνά Τανίς, που διασώθηκε από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Isias στο Αντίγιαμαν, όπου διέμενε και η ομάδα βόλεϊ γυμνασίου του επαγγελματικού κολεγίου Αμμοχώστου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, μιλώντας τηλεφωνικώς σε τηλεοπτική εκπομπή η Τανίς είπε ότι διασώθηκε μόνη της με την βοήθεια φίλων της. Είχε δει τα παιδιά και τους είχαν πει πως ήταν παίκτες του βόλεϊ, πρόσθεσε.

Η Τανίς είναι ξεναγός, όπως και ο Ανίλ Σεϊμπέκ που διασώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας, από τα τ/κ σωστικά συνεργεία που εδώ και 3 ημέρες ψάχνουν στα ερείπια του ξενοδοχείου να εντοπίσουν τα μέλη της τ/κ αποστολής. Τα σωστικά συνεργεία της «πολιτικής άμυνας» εντοπίζουν σορούς Τούρκων πολιτών, αλλά όχι ακόμα ίχνος από τους τ/κ μαθητές, τους εκπαιδευτικούς ή τους γονείς τους.

Η «πολιτική άμυνα» ανακοίνωσε επίσης ότι το 10μελες συνεργείο έρευνας και διάσωσης που μετέβη  στο Κιρχάν του Χατάϊ όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι Τ/κ στα ερείπια του Σπιτιού του Δασκάλου, δεν έχουν ακόμη εντοπίσει κάποιο ίχνος τους.

Ο «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί ανακοίνωσε ότι η ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών του «δήμου» μεταβαίνουν στις σεισμόπληκτες περιοχές για να βοηθήσουν στις έρευνες. Θα πλαισιώνονται από εθελοντές του τ/κ ιατρικού συλλόγου και της ένωσης τ/κ φαρμακοποιών.

Η ομάδα θα περιλαμβάνει επίσης χειριστή μπουλντόζας, ηλεκτρολόγο, μηχανολόγο, τεχνικό προσωπικό νερού, σιδηρουργό, μηχανικό, ενώ μαζί του θα πάει και ο κ. Χαρμαντζί. Θα μεταβούν αύριο το πρωί στο λιμάνι της Αλενδρέεττας και με την καθοδήγηση του AFAD (τουρκικός οργανισμός αντιμετώπισης καταστροφών) θα πιάσουν δουλειά.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
Λουκέτο στο Al Jazeera αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ
Ένα ζευγάρι και το παιδί τους σκοτώθηκαν από πλήγμα στο νότιο Λίβανο
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Επίθεση με ρουκέτες της Ρωσίας στην Ουκρανία-Δύο νεκροί και έξι τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες
O Ζελένσκι ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλο
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Νεκρός 16χρονος στην Αυστραλία που επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μαχαίρι