Ματθαίου: Να αλλάξουμε την απαξιωτική αντίληψη για τους δημόσιους υπαλλήλους

Την ανάγκη να αλλάξει η εικόνα που εκπέμπει προς τα έξω η ΠΑΣΥΔΥ, τόνισε ο νέος γενικός γραμματέας της οργάνωσης Στρατής Ματθαίου.

Στόχος μας είναι η οργάνωση να ξαναβγεί προς την κοινωνία και προς τους δημόσιους υπαλλήλους. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την επαφή και την επικοινωνία, ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο για να παραδεχθεί πως η οργάνωση ήταν απούσα από πολλά θέματα, από τα Μέσα Ενημέρωσης, από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τις επαφές με τα άλλα συνδικαλιστικά θέματα.

Υπάρχει μία άδικη και απαξιωτική αντίληψη για τους δημοσίους υπαλλήλους την οποία θέλουμε να ανατρέψουμε στέλνοντας τα σωστά μηνύματα, πρόσθεσε. «Εμείς θέλουμε μία δημόσια υπηρεσία εκσυγχρονισμένη και αποτελεσματική. Θέλουμε καλές συνθήκες εργασίας, ώστε και οι δημόσιοι υπάλληλοι να εξυπηρετούν καλά τον πολίτη.

Ερωτηθείς για τα αιτήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως, που θέτει κατά κυρίως η οργάνωση, ο κ. Ματθαίου σχολίασε πως «τα αιτήματα θα τα μετρούμε με βάση τα δεδομένα της ευρύτερης κοινωνίας. «Αγαπούμε τον τόπο και θέλουμε να συμμετέχουμε ώστε να πάει μπροστά γιατί μόνο έτσι θα πάει και η δημόσια υπηρεσία μπροστά».

Όσον αφορά τα αιτήματα για αποκατάσταση των μισθών και τις προσφυγές δημοσίων υπαλλήλων ενώπιον της δικαιοσύνης, σχολίασε πως είναι δικαίωμα του κάθε δημόσιου υπαλλήλου να προσφύγει στη δικαιοσύνη ακόμα και στο ΕΔΑΔ. «Εμείς  ούτε παροτρύνουμε ούτε αποθθαρύνουμε κανένα, είναι σεβαστό τους δικαίωμα.

Όσον αφορά τις επιδιωκόμενες μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, σχολίασε πως είναι ενάντια στο υφιστάμενο ισοπεδωτικό σύστημα αξιολόγησης. Πρόσθεσε πως δεν διαφωνούν με τον νέο τρόπο αξιολόγησης αλλά για άλλα θέματα, όπως η διατμηματικές προαγωγές αλλά είναι έτοιμοι να προσέλθουν σε διάλογο για να βρουν λύσεις.