Νικόλας Παπαδόπουλος: Στα δύσκολα δεν λαϊκίζει

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι Πρόεδρος του ΔΗΚΟ από τον Δεκέμβριο 2013 και υπό αυτή του την ιδιότητα κλήθηκε τα τελευταία χρόνια να ψηφίσει νομοσχέδια τα οποία εμπεριείχαν οδυνηρές αποφάσεις για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Βρίσκεται στην αντιπολίτευση εδώ και 11 χρόνια (με εξαίρεση το χρονικό διάστημα που το ΔΗΚΟ στήριξε τις υποψηφιότητες Δημήτρη Χριστόφια το 2008 στο Β Γύρο των Εκλογών και Νίκου Αναστασιάδη το 2013 από τον Α’ Γύρο των Εκλογών), αλλά εκεί και όπου χρειάζεται λαμβάνει αποφάσεις που δεν διακυβεύουν περαιτέρω τη σταθερότητα της κυπριακής οικονομίας.

Το ΔΗΚΟ υπό την προεδρία του Νικόλα Παπαδόπουλου ψήφισε όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια, ψήφισε όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που έδιναν εργαλεία στις τράπεζες να προχωρήσουν σε εκποιήσεις και όλους τους προϋπολογισμούς που κατατέθηκαν από την κυβέρνηση.

Ακόμη και πρόσφατα έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες του λαϊκισμού για το νομοσχέδιο που αφορούσε την αναστολή καταβολής δόσεων και τόκων για περίοδο 9 μηνών, διότι γνώριζε πως σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υπήρχαν δικαιούχοι και θα αυξάνονταν δραματικά τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.

Ο 47χρόνος Νικόλας Παπαδόπουλος δείχνει ξεκάθαρα πως έχει ωριμάσει πολιτικά και πως πλέον έχει αποβάλει την ρετσινιά που κουβαλούσε ως ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Αρκετοί τον κατηγορούν ως δεκανίκι του Δημοκρατικού Συναγερμού και ιδιαίτερα του Προέδρου του Αβέρωφ Νεοφύτου λόγω της ταύτισης τους σε αρκετά θέματα που αφορούν την οικονομία. Άλλοι τον κατηγορούν ότι προσεγγίζει το ΑΚΕΛ για να στηρίξει νέα υποψηφιότητα του στις Προεδρικές του 2023, ενώ άλλοι εσωκομματικά στο ΔΗΚΟ τον κατηγορούν ότι έχει κλίκκες και στηρίζει τους δικούς του ανθρώπους.

Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος κατάφερε να γίνει μια πολιτική προσωπικότητα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.