Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στη δυτική Λευκωσία

Μια σειρά από οικιστικά τεμάχια γης στη ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή της δυτικής Λευκωσίας διαθέτει προς πώληση η Altamira μέσα από την ιστοσελίδα της, www.altamirarealestate.com.cy. Στην εν λόγω περιοχή τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική ανάπτυξη, ειδικότερα όσον αφορά την εμπορική δραστηριότητα, καθιστώντας την ιδιαίτερα ελκυστική για όσους αναζητούν ευκαιρίες τόσο για ιδιοκατοίκηση αλλά και για επενδυτική αξιοποίηση.
 
Νέες αναπτύξεις ενισχύουν την αξία των ακινήτων
Συγκεκριμένα, η υλοποίηση και δρομολόγηση μεγάλων εμπορικών αναπτύξεων, έχουν ενισχύσει την αξία των ακινήτων στα δυτικά προάστια της πόλης. Τα μεγάλα αναπτυξιακά και εμπορικά έργα κατέστησαν περιοχές όπως η Κοκκινοτριμιθιά, το Παλιομέτοχο, οι Αγίοι Τριμιθιάς, η Δευτερά και η δυτική Λακατάμια ιδιαίτερα δημοφιλείς.
 
Σε αυτό συνέβαλε η ανέγερση του Nicosia Mall, που σήμερα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους κατοίκους της Λευκωσίας και των γύρω κοινοτήτων. Το εμπορικό κέντρο λειτούργησε το 2018 και διαθέτει 150 καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια, υπεραγορά και κινηματογράφο. Σύμφωνα με στοιχεία από τις έρευνες που το Nicosia Mall διεξάγει ανά τρίμηνο και τα οποία αφορούν την επισκεψιμότητα αλλά και τις ανάγκες και επιθυμίες των πελατών του, η πλεονεκτική του τοποθεσία είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι καταναλωτές το προτιμούν.
 
Η λειτουργία του οδήγησε στην αναβάθμιση της εικόνας της περιοχής, προσδίδοντας σημαντική ώθηση για περαιτέρω οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις. Ήδη, από το 2018 λειτουργεί πλησίον του νέου εμπορικού κέντρου, μεγάλο κατάστημα ειδών επίπλωσης σπιτιού και DIY ενώ στην περιοχή στεγάζεται εδώ και αρκετά χρόνια σε σύγχρονες, ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις, ιδιωτική σχολή μέσης εκπαίδευσης. Την ίδια ώρα, το εναλλακτικό πάρκο ψυχαγωγίας ARC στο Παλιομέτοχο έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του πολύ σύντομα.
 
Παράλληλα, στην περιοχή δρομολογείται η κατασκευή του “Neo Plaza”, όπως θα ονομάζεται το εκπτωτικό χωριό των 26.000 τ.μ., το οποίο τοποθετείται σε κοντινή απόσταση από τη βιομηχανική περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς με πρόσβαση από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Τροόδους. Το εκπτωτικό χωριό αναμένεται να λειτουργήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και εκτιμάται πως θα αποτελέσει ελκυστικό προορισμό τόσο για καταναλωτές όσο και για ξένους επενδυτές, επιφέροντας περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής. Το έργο θα διαθέτει έξι συγκροτήματα καταστημάτων και τέσσερα συγκροτήματα εστίασης, παιδότοπο, εξωτερικά πλακόστρωτα κα χώρους στάθμευσης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κοκκινοτριμιθιά τροχοδρομείται επίσης, από τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο ΑΠΟΕΛ η ανάπτυξη γηπέδου, χωρητικότητας 15 χιλιάδων θέσεων, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να ενισχύσει την περιοχή ακόμη περισσότερο.
 
Altamira: Ελκυστικά τεμάχια γης από €100.000
Σημαντικές ευκαιρίες για επένδυση αλλά και για ιδιοκατοίκηση εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές της δυτικής Λευκωσίας μέσα από το χαρτοφυλάκιο της Altamira με τις ενδεικτικές τιμές να αρχίζουν από τις €100.000. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τεμάχια γης που βρίσκονται στην Κοκκινοτριμιθιά, τους Αγίους Τριμιθιάς και το Παλιομέτοχο.
 
Σημειώνεται ότι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις προσφορές τους, ακόμη και με χαμηλότερη τιμή από την ενδεικτική. Αφού τύχουν αξιολόγησης, τα ακίνητα κατακυρώνονται στον προσφοροδότη με την υψηλότερη προσφορά.
 
Προς πώληση διατίθεται στους Αγίους Τριμιθιάς οικιστικό χωράφι, συνολικού εμβαδού 897 τ.μ., στην ενδεικτική τιμή των €100.000. Το τεμάχιο βρίσκεται περίπου 500 μέτρα νότια από το κέντρο της κοινότητας και διαθέτει εξαιρετικές προσβάσεις προς τις γειτονικές κοινότητες, τον αυτοκινητόδρομο και το κέντρο της Λευκωσίας. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ιδιώτες και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, καθώς θα παρέχεται η δυνατότητα να ανέγερσης κτηρίου μέχρι τριών ορόφων.
 

Στους Αγίους Τριμιθιάς διατίθεται επίσης, ακίνητο που αποτελείται από δύο συνεχόμενα οικιστικά τεμάχια συνολικής έκτασης 1.146 τ.μ., έναντι της ενδεικτικής τιμής των €105.000. Το ακίνητο, το οποίο εμπίπτει εντός της πολεοδομικής ζώνης Η1, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Εντός του τεμαχίου υπάρχει ισόγειο κτήριο, μεγάλης ηλικίας, με εμβαδό περίπου τα 150 τ.μ. χωρίς, ωστόσο, οικονομική αξία.
 

Ακόμη, προς πώληση διατίθεται οικιστικό χωράφι στο Παλιομέτοχο, στο βορειοδυτικό μέρος της κοινότητας, έναντι της ενδεικτικής τιμής των €103.000. Το τεμάχιο συνολικής έκτασης 1.283 τ.μ., βρίσκεται εντός της πολεοδομικής ζώνης Η2 και διαθέτει εξαιρετικές προσβάσεις σε υπηρεσίες και παροχές.
 

Στην περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς εντοπίζεται επίσης, οικιστικό ακίνητο συνολικής έκτασης 2.620 τ.μ., το οποίο διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €170.000. Βρίσκεται σε αναπτυσσόμενη περιοχή όπου παρατηρείται αυξημένη κατασκευαστική δραστηριότητα και διαχωρισμός οικοπέδων, εντός της πολεοδομικής ζώνης H3.  
 

Επενδυτικές ευκαιρίες για διαχωρισμό οικιστικών οικοπέδων
Η εταιρεία προσφέρει επίσης στην ίδια περιοχή μια σειρά από ευκαιρίες για διαχωρισμό οικιστικών οικοπέδων. Συγκεκριμένα, προς πώληση διατίθεται οικιστικό χωράφι συνολικής έκτασης 21.592 τ.μ. στους Άγιους Τριμιθιάς, έναντι της ενδεικτικής τιμής των €920.000. Το τεμάχιο βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της κοινότητας και προσφέρεται για διαχωρισμό οικιστικών οικοπέδων.  
 
 
Στην ενδεικτική τιμή του €1.015.000 διατίθεται επιπλέον, προς πώληση οικιστικό χωράφι συνολικής έκτασης 2.307 τ.μ. σε μια ήσυχη και αμιγώς οικιστική περιοχή στην Κάτω Δευτερά. Το τεμάχιο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από σχολεία, καταστήματα και άλλες ανέσεις, καθιστώντας το κατάλληλο για διαχωρισμό οικοπέδων ή για ενιαία οικιστική ανάπτυξη ενώ ο χαμηλός συντελεστής δόμησης αποτελεί εγγύηση για ένα εύρυθμα δομημένο περιβάλλον.
 

Οικόπεδο με εμπορική προοπτική στη Λακατάμια
Ακόμη, διατίθεται εμπορικό οικόπεδο συνολικής έκτασης 7.871 τ.μ. στην περιοχή ΣΤΕΛΜΕΚ, στο Δήμο Λακατάμιας έναντι της ενδεικτικής τιμής των €2.760.000. Το ακίνητο είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη κτηρίου μεγάλης κλίμακας ή συγκροτήματος καταστημάτων που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Σημειώνεται, ότι εμπίπτει εντός της εμπορικής πολεοδομικής Ζώνης Εβ με συντελεστή δόμησης 88% και συντελεστή κάλυψης 45%.
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα τεμάχια γης καθώς και για άλλα ακίνητα που διατίθενται προς πώληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της εταιρείας ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 8000 8200. Επίσης, με την εγγραφή τους στην υπηρεσία My Altamira οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν τις αναζητήσεις τους καθώς και συγκεκριμένα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν, ώστε να λαμβάνουν άμεσα ειδοποιήσεις για μειώσεις στις τιμές των ακινήτων και νέες αναρτήσεις βάσει των δικών τους κριτηρίων.