M. Ζαβός: Η πιο αποδοτική και ασφαλής επένδυση τα ακίνητα

Η επένδυση  σε ακίνητα αποτελεί την καλύτερη επιλογή από ποτέ τονίζει στο InBusinessNews o CEO του Ομίλου D. Zavos, Μιχάλης Ζαβός, υπογραμμίζοντας πως όχι μόνο είναι ασφαλής η επένδυση σε ακίνητα, αλλά αποτελεί και την πιο αποδοτική επένδυση δεδομένου των αρνητικών επιτοκίων που επιβάλλουν οι κυπριακές τράπεζες σε καταθέσεις.

Διαβάστε ακόμα:
Πωλούνται δύο ξενοδοχεία στην καρδιά της Πάφου (pics)
Κάθοδος επενδυτών με ενδιαφέρον για την Κύπρο

Σε ό,τι αφορά την επιλογή ακινήτου για επένδυση ο κ. Ζαβός επισημαίνει πως υψηλές αποδόσεις προσφέρουν τα ακίνητα σε τουριστικές ζώνες μεγάλων πόλεων, όπως επίσης και ακίνητα στα αστικά κέντρα που προσφέρονται προς ενοικίαση για φοιτητές και εργαζόμενους σε ξένες εταιρείες.

Παράλληλα, ο κ. Ζαβός υπογραμμίζει πως ο Όμιλός του προβλέποντας στην μεγάλη ζήτηση σε ακίνητα έχει σχεδιάσει δύο πρωτοποριακά έργα τα οποία πρόκειται να προσφέρει στην αγορά, το ΖΗΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ΖΗΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ.

Κατά την άποψη σας η επένδυση σε ακίνητα στην Κύπρο είναι καλή εναλλακτική επιλογή σε αυτούς που αναζητούν αποδόσεις;
Αναμφίβολα, η επένδυση σε ακίνητα είναι η καλύτερη από ποτέ και αυτό γιατί όχι μόνο είναι η πιο ασφαλής αλλά και η πιο αποδοτική. Με τα αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις στις Κυπριακές Τράπεζες, τα ακίνητα είναι αναμφίβολα η καλύτερη επένδυση αφού μπορεί σήμερα να φτάσει στο 4-5% απόδοση χωρίς να λάβει κανείς υπόψιν την υπεραξία των ακινήτων που θα αποκτήσουν τα επόμενα χρόνια. Η χώρα μας είναι πολύ μικρή για να αντέξει την μεγάλη ζήτηση ακινήτων τόσο από ξένους όσο από Κύπριους αγοραστές γι’ αυτό προβλέπεται πως η ζήτηση στα ακίνητα να είναι για τα επόμενα χρόνια μεγαλύτερη της προσφοράς.

Τι είδους ακίνητα προσφέρουν καλές αποδόσεις σε επενδυτές; 
Τα ακίνητα που προσφέρουν ψηλές αποδόσεις είναι αυτά που βρίσκονται κυρίως σε τουριστικές ζώνες μεγάλων πόλεων όπως η Λεμεσός και μπορούν να ενοικιαστούν μέσω διαφόρων ηλεκτρονικών πλατφορμών, όπως για παράδειγμα του AirBNB, Booking.com, κ.λ.π. Άλλα ακίνητα είναι αυτά που βρίσκονται κοντά στο κέντρο πόλεων και τα οποία ενοικιάζονται είτε σε φοιτητές είτε σε εργαζόμενους είτε σε ξένες εταιρείες για την διαμονή των υπαλλήλων και διευθυντών τους. Τα εμπορικά ακίνητα είναι επίσης πολύ ελκυστικά αφού προσφέρουν, πέραν της υψηλής απόδοσης, μακροχρόνιες μισθώσεις σε εταιρείες είτε Κυπριακών είτε ξένων συμφερόντων.

Ο Όμιλος σας τι έχει να προτείνει σε Κύπριους και ξένους οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το / τα ακίνητο / τα για επένδυση;
Ο Όμιλός μας προβλέποντας την μεγάλη ζήτηση σε ακίνητα, κυρίως της ντόπιας αγοράς έχει σχεδιάσει δύο πρωτοποριακά έργα τα οποία πρόκειται να προσφέρει στην αγορά, το ΖΗΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ΖΗΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ.

Τα δύο αυτά σχέδια θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες αυτών που ζητούν να αγοράσουν μια σύγχρονη και μοντέρνα στέγη σε προσιτές τιμές αλλά και με απόδοση.

Τι αποδόσεις μπορούν να προσφέρουν τα ακίνητα σας;
Ένα άλλο σημείο που αυξάνει την απόδοση της επένδυσης σε ακίνητα είναι η ραγδαία αύξηση των ενοικίων και της ζήτησης ακινήτων για ενοικίαση. Το γεγονός αυτό δίνει μεγάλη δυναμική στην πώληση ακινήτων για επένδυση αφού εξασφαλίζει ψηλή απόδοση.

Τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στα σχέδια αυτά ευρίσκονται στις πιο προνομιούχες περιοχές της Λεμεσού και προσφέρουν τη δυνατότητα επένδυσης και απόσβεσης με τη μέγιστη εγγυημένη μηνιαία απόδοση την οποία αναλαμβάνει και εγγυάται ο Όμιλός μας.

Το επενδυτικό σχέδιο Ζ ΕΠΕΝΔΥΣΗ εξασφαλίζει στον αγοραστή/επενδυτή απόδοση μέχρι και 5% με την εγγύηση του Ομίλου μας, αφού την διαχείριση του αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου ο ίδιος ο Όμιλός μας.
 
Δώστε μας ένα-δύο παραδείγματα;
Παραδείγματα είναι τα έργα που συμμετέχουν στα σχέδια αυτά, όπως το Sunset Court στην περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα, το Arion Court στη περιοχή Πέτρου κ. Παύλου, το Majestic Court στη περιοχή Μέσα Γειτονιάς, το Bel Air Mansions στη περιοχή Αγ. Αθανασίου, και το La Maison Court στη περιοχή Γερμασόγειας, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Λεμεσού, το εμπορικό κέντρο, το λιμάνι, το νέο καζίνο, και τα οποία ο Όμιλός μας αναλαμβάνει να ενοικιάσει εκ μέρους του αγοραστή και να του προσφέρει εγγυημένο εισόδημα με απόδοση μέχρι και 5%. Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν διαμερίσματα των δύο και τριών υπνοδωματίων των οποίων οι τιμές αρχίζουν από μόνον 195.000 €.