Τα εστιατόρια που άνοιξαν τις πόρτες τους το 2019

Χρονιά μαζικών αφίξεων καινούργιων εστιατορίων ήταν το 2019.

Διαβάστε ακόμα:
Βαρνάβας Ειρήναρχος: «Ό,τι δεν μεγαλώνει πεθαίνει»

APS: Δέκα διαμερίσματα από €24.400 έως €84.400 (photos)

Γνωστές αλυσίδες στον χώρο της εστίασης επεκτάθηκαν, ενώ πάρα πολλές ήταν οι καινούργιες προτάσεις από την εγχώρια και τη διεθνή κουζίνα.

Δείτε πιο κάτω ορισμένες από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στον χώρο της εστίασης που πραγματοποιήθηκαν εντός της προηγούμενης χρονιάς. 

Scale
Στο ισόγειο του MAP Hotel, στη Λευκωσία, στον χώρο του πρώην Zoo, βρίσκεται ένα world class εστιατόριο, το Scale Restaurant, το οποίο λανσάρει στην Κύπρο τον όρο “smart design boutique hotel”.

Η φιλοσοφία του κινείται γύρω από την ισορροπία. «Η ισορροπία, μας ακολουθεί και στην κουζίνα, καθώς πειραματιζόμαστε με κορυφαίες πρώτες ύλες με στόχο να δημιουργήσουμε ιδανικούς γευστικούς συνδυασμούς που να οδηγούν σ’ ένα τέλειο πιάτο όταν φτάνει τελικά στο τραπέζι σας», αναφέρει σχετικά ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Μάριος Πολυκάρπου.

O καταξιωμένος σεφ, Διονύσης Ζαχαρόπουλος, κατάφερε να μετουσιώσει όλη την ιδεολογία του εστιατορίου Scale σε one- of- a- kind δημιουργίες, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο, μοντέρνο Μεσογειακό μενού.

 

 

Ivory
Στα μέσα Νοεμβρίου της περασμένης χρονιάς ένα καινούργιο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας έκανε την εμφάνισή του στην οδό Ιάσωνος, στη Λευκωσία.

Το Ivory All Day Concept προσφέρει πιάτα από την κουζίνα της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, που συνδυάζονται με μερικά από τα πιο σκανδαλώδη ποτά και κοκτέιλ.


Το μενού επιμελείται ο σεφ Ανδρέας Ανδρέου και το εστιατόριο θεωρείται μία από τις πιο ιδιαίτερες αφίξεις στον χώρο της εστίασης για το 2019.

Jolly Joker 
Ένα μπαρ restaurant με ιδιαίτερη διακόσμηση και concept άνοιξε τον περασμένο Μάιο, στην οδό Στασικράτους, στη Λευκωσία.

 

 

Στο Jolly Joker οι επισκέπτες μπορούν από νωρίς το απόγευμα να απολαύσουν ξεχωριστά κοκτέιλ και γευστικά platters, ενώ για τη συνέχεια προτείνονται τα πιάτα από τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, τα οποία επιμελείται ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος.

 

Ρους
Ένα γαστρονομικό ταξίδι από τη Λίθινη Εποχή μέχρι το σήμερα υπόσχεται το μαγαζί που άνοιξε τον Νοέμβριο του 2019, στη Λεωφόρο Κυριάκου Μάτση, στη Λευκωσία.

Ιδιοκτήτες του οι συνιδιοκτήτες του Vino Cultura, Ανδρέας Κυπριανού και Κώστας Κωσταντίνου.

Στο νέο εστιατόριο υπάρχουν παραδοσιακές συνταγές αλλιώς δομημένες και εμπλουτισμένες με εκλεπτυσμένα υλικά.

Το μενού του Ρους υπογράφουν οι chefs Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και Πάνος Τόγιας, γνωστοί από τη συμμετοχή τους στο Master Chef.

 

 

Το εστιατόριο βρίσκεται στον χώρο όπου στεγάζονταν τα πρώην Bagatelle, Οθέλλου 1 και πρόσφατα Posh Lounge. 

Tonantzin 
Tonantzin είναι η μητέρα των θεών, στην Μυθολογία των Αζτέκων. Από εκεί πήρε το όνομά του το νέο εστιατόριο που άνοιξε τις πύλες του στο κέντρο της Λευκωσίας, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019.

Το μεξικάνικο εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Πυγμαλίωνος 4, της οδού Λήδρας.

Η Christina, η οποία κατάγεται από την Πόλη του Μεξικό και ζει στην Κύπρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πήραν την απόφαση μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη να δημιουργήσουν τον δικό τους χώρο, προτείνοντας στο κοινό της Κύπρου μεξικάνικες γεύσεις.

Στο μενού του Tonantzin θα βρείτε τα γνωστά μεξικάνικα τάκος, καθώς και ροφήματα από το Μεξικό, όπως αναψυκτικά, μπύρες, τεκίλα και την παραδοσιακή μπύρα Clamato.

Tocayo
Ένα νέο εστιατόριο ασιατικών γεύσεων έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο της Λευκωσίας στη μέση του 2019.

Ο λόγος για το Tocayo, το οποίο βρίσκεται στην οδό Πρεβέζης.

Το Tocayo, το οποίο σημαίνει συνονόματοι, λειτουργεί αποκλειστικά κατά τις βραδινές ώρες, προσφέροντας επιλογές για δείπνο.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα των ομάδων του εστιατορίου Rokoko και του Lost and Found μπαρ, ενώ τον ρόλο του consulting σεφ έχει αναλάβει ο Κύπριος σεφ Ανδρέας Ανδρέου.

Ο συνδυασμός των γεύσεων αλλά και του concept του εστιατορίου, βασίζεται στη φιλοσοφία του sharing ανάμεσα σε πολλά πιάτα.

Τρία νέα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στο ξενοδοχείο Amara

Matsuhisa Limassol
Ο διεθνούς φήμης σεφ, Nobu Matsuhisa και το ξενοδοχείο Amara φέρνουν νέα πρότυπα στη γαστρονομία της Κύπρου με το εστιατόριο Matsuhisa Limassol.

Ο χώρος, σχεδιασμένος από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα David Rockwell, χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, συνδυάζοντας πλούσιες αποχρώσεις και απαλό φωτισμό, με υλικά που αφενός αντικατοπτρίζουν τις ρίζες του σεφ Nobu και αφετέρου εγκωμιάζουν τον παραθαλάσσιο χαρακτήρα της Λεμεσού.

 
Το μενού του εστιατορίου προσφέρει μία μοναδική Ιαπωνική-Περουβιανή μαγειρική εμπειρία, με μία σειρά από πιάτα υπογραφής του σεφ (Salmon karashi su miso, Black Cod miso, White fish dry miso, Rock shrimp tempura, New style sashimi). Το φαγητό εμπλουτίζουν τα εξωτικά κοκτέιλ και σάκε.

Ristorante Locatelli
Βραβευμένο με αστέρι Michelin, το Ristorante Locatelli είναι εκλεπτυσμένο εστιατόριο με έδρα το Λονδίνο, στο οποίο είναι επικεφαλής ο διάσημος σεφ Giorgio Locatelli.

Το μενού του εστιατορίου ενσωματώνει την ιταλική κουλτούρα, με σπιτικά ζυμαρικά, πίτσες ψημένες σε ξυλόφουρνο και απολαυστικά επιδόρπια.

Armyra by Papaioannou
Με την εμπειρία του βραβευμένου σεφ Γιώργου Παπαϊωάννου, το Armyra by Papaioannou είναι το σημείο αναφοράς του Amara Hotel.

  
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό εστιατόριο θαλασσινών, το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, με τα πιο φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και πολλές άλλες γαστρονομικές απολαύσεις που παρασκευάζονται με τα πιο αγνά υλικά της περιοχής.

Wolfgang’s Steakhouse
Το Wolfgang’s Steakhouse της Νέας Υόρκης, το οποίο υποσχέθηκε να κατακτήσει τους απανταχού λάτρεις του καλού steak στην Κύπρο,  άνοιξε επίσημα τις πόρτες του τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, στην παραλιακή λεωφόρο της Λεμεσού.

Το εστιατόριο, που φέρει τη σφραγίδα του ιδρυτή του, Wolfgang Zwiener, είναι το πρώτο που ανοίγει στην Ευρώπη, επεκτείνοντας το διεθνές δίκτυο του Wolfgang’s Steakhouse που ήδη έχει παρουσία σε επιλεγμένες τοποθεσίες σε Αμερική και Ασία. 

Διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για γεύμα και δείπνο, μπαρ όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους αλλά και private χώρο για εταιρικές συναντήσεις ή πάρτι.

Οι ‘steak lovers’ μπορούν να βρουν στο μενού διαχρονικά πιάτα όπως το Porterhouse, το Bone-in Sirloin, το Rib Eye και το Filet Mignon.
Μπορούν επίσης να συνοδεύσουν το κυρίως πιάτο τους με ποικιλία συνοδευτικών όπως Creamed Spinach, Mashed Potatoes και Sautéed Broccoli, εντυπωσιακές σαλάτες αλλά και μεγάλη ποικιλία ορεκτικών για όλα τα γούστα. Όσο για εκείνους που επιλέγουν να απέχουν από το κρέας, μπορούν να βρουν ολόφρεσκα θαλασσινά, όπως Χιλιανό Λαβράκι, Φιλέτο Σολωμού, Πιατέλες Θαλασσινών και λαχταριστά ορεκτικά.

Bowl Appetite 
Τις πύλες του άνοιξε στις 18 Ιουνίου 2019 ένα διαφορετικού τύπου εστιατόριο στη Λευκωσία.

Το Bowl Appetite by JoyDiet, είναι ένα μοναδικό μέρος στο οποίο μπορεί κάποιος να βρει υγιεινές επιλογές, ανάμεσά τους θρεπτικούς συνδυασμούς με φρέσκα φρούτα αναμειγμένα σε bowls, δροσιστικές σαλάτες, ιδιαίτερα σάντουιτς, απολαυστικά smoothies και μία γκάμα από φρέσκους χυμούς.


Το στοιχείο που διαφοροποιεί το Bowl Appetite από οποιοδήποτε άλλο κατάστημα είναι η εξειδίκευση του προϊόντος.

Ο συνδυασμός των γνώσεων της Αθλητικής Διαιτολόγου /Διατροφολόγου Χαράς Οδυσσέως και ιδιοκτήτριας του καταστήματος και του επαγγελματία σεφ Χαράλαμπου Χ’’Προδρόμου, έχουν φτάσει στη δημιουργία γευστικών και συνάμα θρεπτικών συνδυασμών.
 
Blue 
Ένα νέο concept της εταιρείας Sana Inνestments έκανε την άφιξη στην Ονασαγόρου 35, στη Λευκωσία. 

Το εστιατόριο Blue προσφέρει φρέσκα ψάρια που επιλέγονται καθημερινά με μεράκι και αγάπη, από ψαράδες της Κύπρου και της Ελλάδας και συγκεκριμένα από Κύθηρα, Ικαρία, Καβάλα, Άνδρο, Κάρυστο, Κρήτη και αλλού.

«Σκοπός μας», είχε δηλώσει στο InBusinessNews η γενική διευθύντρια της εταιρείας Άννη Λεβέντη «είναι να προσφέρουμε εξαιρετικής ποιότητας, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Οι συνταγές μας φτιάχνονται καθημερινά με ελληνικά και κυπριακά προϊόντα στο εστιατόριό μας.
Στις περισσότερες συνταγές χρησιμοποιούμε βιολογικά προϊόντα, αρωματικά βότανα και πάντοτε βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο».

 

Paul
To PAUL Boulangerie – Patisserie – Bistro – Café είναι το μοναδικό all-day καφεστιατόριο εντός του The Mall of Cyprus που προσφέρει table service στο κομμάτι του καφέ.

Το καφεστιατόριο του Ομίλου Εταιρειών PHC, το οποίο λειτούργησε στο τέλος Μαρτίου 2019 στο food court του The Mall of Cyprus, διαθέτει μεγάλη βιτρίνα και take away bar, το οποίο, εκτός της μεγάλης ποικιλίας των ροφημάτων, προσφέρει ολόφρεσκα χειροποίητα γαλλικά και όχι μόνο ψωμιά, τα οποία φτιάχνονται με παραδοσιακές τεχνικές από εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες.

Στο μενού του Paul οι επισκέπτες θα βρουν ένα από τα πιο πλούσια και γευστικά προγεύματα σε ολόκληρο τον κόσμο, σάντουιτς παρασκευασμένα με φρέσκα, χειροποίητα παραδοσιακά ψωμιά του PAUL Boulangerie, φρέσκες σαλάτες, γευστικότατα μπέργκερ και ζυμαρικά, καθώς και πολλές επιλογές από παραδοσιακά γαλλικά πιάτα, όπως η γαλλική κρεμμυδόσουπα σερβιρισμένη σε ψωμί PAUL, quiche Lorraine, croque-monsieur, coq a vin και μοσχαρίσιο φιλέτο με μους από συκώτι πάπιας.

Τον εντυπωσιακό χώρο του PAUL κοσμούν, όπως και στο εστιατόριο της Ζήνας Κάνθερ στη Λευκωσία, που ήταν το πρώτο που άνοιξε στην Κύπρο, γαλλικά στοιχεία αντιπροσωπευτικά της ιστορίας των 130 χρόνων λειτουργίας σε ολόκληρο τον κόσμο που συμπληρώνονται φέτος.

Wagamama
Στο food court του ανακαινισμένου The Mall of Cyprus άνοιξε η PHC και το νέο Wagamama.

Το εστιατόριο Wagamama στο The Mall of Cyprus είναι το δεύτερο εστιατόριο της αλυσίδας στη Λευκωσία και το έκτο εστιατόριο παγκύπρια. 

Εξακολουθώντας να ενισχύει τη φιλοσοφία της "θετικής διατροφικής θετικής ζωής", το δημοφιλές εστιατόριο θα σερβίρει μία σειρά από φρέσκα μαγειρεμένα πιάτα, εμπνευσμένα από την παν-ασιατική κουζίνα.

Τα πιάτα υπογραφής περιλαμβάνουν καλαμάρια, edamamae, σούσι, εντυπωσιακό chicken katsu με κάρι, απολαυστικές σούπες Wagamama ramen και μια ποικιλία από φρέσκους χυμούς, όπως μήλο και λάιμ, καρότο, πορτοκάλι και πολλά άλλα.

 

 

Το μενού δημιουργείται με μεγάλη ποικιλία από πιάτα με ρύζι και noodle που συμπληρώνονται με φρέσκια σαλάτα, σούσι και επιδόρπια. Ένα μίνι-μενού είναι επίσης διαθέσιμο για τα παιδιά, εξασφαλίζοντας ότι  υπάρχει κάτι για όλη την οικογένεια για να απολαύσει μετά από τα ψώνια στο The Mall of Cyprus.

Akakiko και Εlliniko
Την έναρξη της λειτουργίας των δύο νέων της εστιατορίων Akakiko Easy Japanese Fusion και Meze by Elliniko, τα οποία βρίσκονται εντός του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου, Louis Ivi Mare, ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο η Louis Hotels.

Η έναρξη της λειτουργίας των δύο νέων εστιατορίων στο Louis Ivi Mare, έρχεται σε συνέχεια του ανοίγματος άλλου ενός εστιατορίου Akakiko στην επαρχία Πάφου, αυτού της Πόλης Χρυσοχούς που βρίσκεται στους χώρους του νέου boutique ξενοδοχείου της Louis Hotels, Polis 1907. 
 

Το Akakiko Easy Japanese Fusion προσφέρει μια ευρεία γκάμα από αυθεντικές ασιατικές γεύσεις βγαλμένες από χώρες της Άπω Ανατολής όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ταϊλάνδη, η Κορέα και η Ταϊβάν. Οι λάτρεις της ποιοτικής και υγιεινής ασιατικής κουζίνας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σούσι, νούντλς, σαλάτες, σούπες, χορτοφαγικά γεύματα αλλά και γεύματα με βοδινό, χοιρινό, κοτόπουλο, πάπια και πολλά άλλα. Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται με ολόφρεσκα υλικά και ετοιμάζονται στο εστιατόριο μπροστά στα μάτια του πελάτη αμέσως μετά την παραγγελία, ώστε να διασφαλίζεται η ύψιστη ποιότητα και οι γεύσεις να παραμένουν αναλλοίωτες. 

Το Meze by Elliniko, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να ζήσουν ένα γευστικό ‘ταξίδι’ χρησιμοποιώντας τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, τα οποία καταφθάνουν στο τραπέζι σε μια εμπνευσμένη σειρά από εύγευστα πιάτα. Το εστιατόριο αν και ονομάζεται “Meze by Elliniko” περιλαμβάνει όλες τις γεύσεις του γνωστού «Ελληνικού Ουζομεζεδοπωλείου» που καταφέρνει με ένα ιδιαίτερο τρόπο να συνδυάσει την παράδοση με την μοντέρνα κουζίνα, προσθέτοντας μια πινελιά γκουρμέ στοιχείου, δημιουργώντας εκλεκτά πιάτα τα οποία εσωκλείουν την ποιότητα τοπικών προϊόντων, από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας.

Yabashi Asian Fusion
Στην περιοχή του Χαρουπόμυλου Λανίτη, στην πλατεία του Μεσαιωνικού κάστρου της Λεμεσού, βρίσκεται το Yabashi Asian Fusion, το νέο εστιατόριο της Carob Mill Restaurants.

Το μενού του νέου εστιατορίου Yabashi περιλαμβάνει τις καλύτερες επιλογές Ασιατικής κουζίνας με επίκεντρο τις δημιουργικές παρουσιάσεις πιάτων σούσι.
 


H ομάδα μαγείρων της Carob Mill Restaurants, συνεχίζει τη διαχρονικά και σταθερά υψηλή ποιότητα ετοιμασίας και προσφοράς φαγητού, όπως κάνει τόσα χρόνια σε όλα τα εστιατόρια της εταιρίας, χρησιμοποιώντας τα πιο φρέσκα και επιλεγμένα συστατικά, σε ένα νέο, μοντέρνο και κομψό χώρο όπως είναι το Yabashi.

 

Pyxida Seafront 
Τις πύλες της άνοιξε προς το κοινό, το περασμένο καλοκαίρι, η νέα ταβέρνα της εταιρείας εστίασης Pyxida, στη Λάρνακα.

 

Το Pyxida Seafront αποτελεί μια μείξη της κλασικής ψαροταβέρνας και του Oyster Bar, το οποίο λειτουργεί η εταιρεία στη Λευκωσία.


Συγκεκριμένα, ο πελάτης μπορεί να απολαύσει από σούσι μέχρι και το κλασικό ψάρι στη σχάρα, coctails κτλ.