Δ. Μουσκής: O Άλκης Χατζηκυριάκος συνεχίζει αδικαιολόγητα την αντιπαράθεση

Τη δική του εκδοχή για τη χθεσινή ανακοίνωση της Frou Frou στο Χρηματιστήριο Αξιών Kύπρου με την οποία έκανε λόγο για περαιτέρω ιδιωτικές ποινικές αγωγές κατά της εταιρείας Muskita και των μελών του ΔΣ της έδωσε σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο InBusinessNews ο Πρόεδρος του ΔΣ της Δήμος Μουσκής.
Ιστορικό υπόθεσης
Ο κ. Μουσκής αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης ξεκαθάρισε πως το 2011 όταν  αποφάσισαν να υποβάλουν δημόσια πρόταση για εξαγορά της εταιρείας προσέφεραν σημαντικά μεγαλύτερο ποσό από την τότε χρηματιστηριακή αξία στους μετόχους της εταιρείας και πως η δημόσια πρόταση ήταν απόλυτα επιτυχής.

Διαβάστε ακόμα: Έτοιμη να ανοίξει η νέα υπεραγορά Παπαντωνίου στην Έγκωμη (photos)
 
«Δώσαμε ένα πολύ ικανοποιητικό ποσό τότε και μάλιστα οι 8,700 μέτοχοι μας είχαν αποδεχθεί την πρόταση μας, με εξαίρεση τον κ. Άλκη Χατζηκυριάκο ο οποίος ήλεγχε μόλις το 0,8% της εταιρείας. Με βάση τη νομοθεσία, τους κανονισμούς του ΧΑΚ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εάν το ποσοστό αποδοχής της δημόσιας πρότασης ξεπερνούσε το 90% τότε έπρεπε να γίνει υποχρεωτικό squeeze out των μετοχών. Εμείς τότε φθάσαμε στο 96%. Άρα και η Frou Frou που είχε κοντά στις 657,500 χιλιάδες μετοχές πήρε επιταγή €552,300 καθώς η προσφορά ήταν στα €0,84 ανά μετοχή», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμα: Bernard Loire: Deals, τάσεις και ταχύτητες
 
 Παραθέτοντας τα γεγονότα όπως ακολούθησαν ανέφερε πως τότε δηλαδή το 2011  η εταιρεία Frou Frou αποφάσισε να κινηθεί δικαστικώς καθώς δεν αποδεχόταν να γίνει squeeze out και ζητούσε πιο ψηλό τίμημα από τους υπόλοιπους μετόχους. «Κατέφυγε τι δικαστήριο τον Ιούνιο του 2011. Στο μεταξύ και ενώ η υπόθεση εκκρεμούσε, στις 19 Ιουλίου του 2018 κατέθεσε επιπρόσθετη ιδιωτική ποινική αγωγή κατά της εταιρείας και των μελών του ΔΣ την οποία ανέστειλε ο γενικός εισαγγελέας», είπε.

Διαβάστε ακόμα: Στο Ισραήλ για προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών η ΤΕΒΕΑ
 
Φετινή εξέλιξη
Στις 20 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού έπειτα από 8 χρόνια εκδίκασης της υπόθεσης εξέδωσε απόφαση η οποία λανθασμένα ανέφερε η εταιρεία Frou Frou ότι τους δικαίωσε. Το Δικαστήριο απέρριψε ως ατεκμηρίωτη την απαίτηση του κ. Άλκη Χατζηκυριάκου και το μόνο που έκανε ήταν να μας καλέσει να καταβάλουμε το ποσό των €50 ως ονομαστική αποζήμιωση», υπογράμμισε.
 
Δεν ανησυχούμε
Ο κ. Μουσκής μας ανέφερε ακόμη πως o κ. Άλκης Χατζηκυριάκος αποφάσισε στις 22 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους να εφεσιβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου όπως έπραξε και η εταιρεία η δική μας την 1η Νοεμβρίου του 2019.
 
«Εμείς ως εταιρεία ενεργήσαμε καθ’ όλα  νομότυπα, δεν ανησυχούμε και αναμένουμε την έκβαση των εφέσεων», κατέληξε ο κ. Μουσκής.