Τετάρτη 15 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μητρόπολη Κύκκου: Ετοιμάζει αίθουσα δεξιώσεων δίπλα από εκκλησία! (Photos)

Σωκράτης Ιωακείμ  18/09/2019 07:32
Μητρόπολη Κύκκου: Ετοιμάζει αίθουσα δεξιώσεων δίπλα από εκκλησία! (Photos)

Μητρόπολη Κύκκου: Ετοιμάζει αίθουσα δεξιώσεων δίπλα από εκκλησία! (Photos)

Σωκράτης Ιωακείμ  18/09/2019 07:32
Η Ιερά Μονή Κύκκου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του InBusinessNews, υπέβαλε αίτηση για χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση, με στόχο την ανέγερση αίθουσας δεξιώσεων στο Δήμο Λακατάμιας, στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο.

Με βάση τα στοιχεία της αίτησης, το καθαρό εμβαδό του χώρου ανέρχεται στα 23,449 τ.μ. με προτεινόμενους χώρους στάθμευσης στην αίτηση τους 419, εκ των οποίων οι 14 είναι για άτομα με προβλήματα αναπηρίας.
 
 
 
Το εμβαδό της προτεινόμενης ανάπτυξης οι εργασίες της οποίας δεν έχουν αρχίσει, ανέρχεται σε 2,727 τ.μ. σε κτήριο δύο ορόφων συνολικού ύψους 10 μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την μελέτη της έκθεσης από το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων, κατέθεσαν θετικές απόψεις ο Αρχηγός της Αστυνομίας, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.
Θετικά αλλά με κάποιους προβληματισμούς εκφράστηκε κατά πλειοψηφία και το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ναι μεν να εκφέρουν θετική άποψή, αλλά αυτό να γίνει με τρόπο που δεν θα προκαλεί οχληρία στην περιοχή, τόσο από τη λειτουργία της αίθουσας, όσο και από τη στάθμευση των οχημάτων.

Ο Δήμος να σημειωθεί δεν είναι το αρμόδιο όργανο για τη λήψη της απόφασης, αφού τον τελικό λόγο σε αυτές τις περιπτώσεις τον έχει πάντα το Τμήμα Πολεοδομίας.

Για το θέμα αυτό είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως αντιδρούν έντονα οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι θεωρούν πως η προτεινόμενη ανάπτυξη θα επηρεάσει αρνητικά την καθημερινότητα τους και το βιοτικό τους επίπεδο. Για το σκοπό αυτό προβαίνουν ήδη σε παραστάσεις με σκοπό να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη ανάπτυξη.
Μιλώντας στο InBusinessNews η Δήμαρχος Λακατάμιας Φωτούλα Χατζήπαπα ανέφερε πως βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τους κατοίκους και σκοπεύει σύντομα να επαναφέρει το θέμα για συζήτηση στην Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά το ότι ο Δήμος δεν έχει την εξουσία να σταματήσει την προωθούμενη ανάπτυξη.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολιτής Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος έχει γίνει κοινωνός των συγκεκριμένων αντιδράσεων, αλλά στην παρούσα φάση δεν έχει λάβει τελικές αποφάσεις.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας