Γ. Χριστοφή: Φόρα το όπως ο James Bond

Αξεσουάρ που κάνει τη διαφορά. Το παπιγιόν προσδίδει κομψότητα και στιλ. Δεν είναι τυχαίο που δεν το αποχωρίζεται ο διάσημος Πράκτορας 007 αλλά και οι αστέρες του Χόλλυγουντ στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Ο Γιώργος Χριστοφή δεν το φορά απλώς. Προτείνει στους τολμηρούς να το προσθέσουν στη συλλογή τους, φτιάχνοντας τα δικά του χειροποίητα παπιγιόν. 
Το παπιγιόν είναι εδώ και χρόνια το σήμα κατατεθέν του. Κάπως έτσι προέκυψε και η ιδέα, πριν από τέσσερα χρόνια, να φτιάχνει στο χέρι τα δικά του: «Τα συνηθισμένα παπιγιόν δεν με ικανοποιούσαν, έψαχνα κάτι που να κουβαλά τη δική μου σφραγίδα». 
 
Μια νέα πρόκληση είχε μόλις ξεκινήσει, με… πρώτο του πελάτη τον εαυτό του, και ήταν ένα παπιγιόν το οποίο φόρεσε σε μια μεγάλη εκδήλωση. Σήμερα το αξιολογεί ως μια καλή προσπάθεια, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το στιλ και τις γραμμές που ακολουθεί τώρα. 
 
Δουλεύει με διάφορα υλικά, όπως, ύφασμα, φελλό και χαλκό. Το κάθε ένα έχει τη δική του ιδιαιτερότητα, γι’ αυτό και συνήθως προχωρεί σε συνδυασμούς. Εξάλλου, στόχος του ήταν να φτιάξει ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ τόσο για τη γυναίκα όσο και για τον άντρα. 
 
«Φοράνε οι Κύπριοι παπιγιόν;», ρωτάμε. «Είναι λίγο επιφυλακτικοί. Όλο και περισσότεροι, όμως, το τολμούν», εξηγεί. «Πρόκειται, άλλωστε, για ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ, που απευθύνεται στους πολύ επιλεκτικούς και σε άτομα που τολμούν να πειραματιστούν με το στιλ τους». 
 
Όσον αφορά τις προτιμήσεις του κοινού, ο χαλκός είναι αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ το ύφασμα παραμένει η κλασική επιλογή. Τι χρώμα παπιγιόν θα έφτιαχνε, άραγε, για τον Νίκο Αναστασιάδη; «Κάτι στο all time classic χρώμα που είναι το μαύρο», απαντά. 
 
Για τη δημιουργία ενός παπιγιόν χρειάζεται, περίπου, μία ώρα και κάτι, αν και η όλη διαδικασία ξεκινά ώρες πριν με τον σχεδιασμό του, την επιλογή χρωμάτων και υλικών. 
 
Έξτρα πινελιές βάζει σε ένα παπιγιόν η τεχνική του hand draw, που τον βοηθά να σχεδιάζει πάνω στο ύφασμα. 
 
Το κόστος τους; Πρόκειται πάντα για χειροποίητες δημιουργίες, με την τιμή να ξεκινά από τα 20 ευρώ και να αυξάνεται όσο προστίθενται υλικά, όπως, χάντρες ή Swarovski.
 
Οι σπουδές του στον κλάδο των γραφικών τεχνών και η ειδίκευσή του στα motion graphics βοήθησαν ιδιαίτερα στη δημιουργικότητα και τη φαντασία που τον χαρακτηρίζει ως καλλιτέχνη. Είναι από τα άτομα που μια ζωή δημιουργούν, με την έμπνευσή του να πηγάζει από παντού. Άλλοτε από την καθημερινότητα κι άλλοτε από τις τάσεις της μόδας. Κύριο ρόλο στη ζωή του παίζει και η ζωγραφική. Χρησιμοποιώντας καφέ και μαύρο μελάνι, απεικονίζει πάνω σε καμβά και χαρτί πρόσωπα, τοπία και προσωπικότητες που ξεχωρίζει. «Χρησιμοποιώ τον καφέ διαφορετικά, συνήθως σε συνδυασμό με μαύρο μελάνι, έτσι ώστε να μην είναι απλώς καφέ χρώμα, αλλά να έχει μια άλλη χρωματική άποψη», επισημαίνει. Με λίγα λόγια τα χέρια του δεν σταματούν σχεδόν στιγμή να δημιουργούν. 
 
Στα άμεσα πλάνα του είναι να δώσει ακόμη περισσότερη έμφαση στη δημιουργία παπιγιόν με νέα σχέδια και υλικά, όπως αλυσίδες και κορδόνια, αλλά και να λανσάρει κι άλλα χειροποίητα αξεσουάρ, όπως γραβάτες και collar tips. Στο μυαλό του, επίσης, επεξεργάζεται την ιδέα να παρουσιάσει κάποια στιγμή τη δική του έκθεση με τις δημιουργίες του από καφέ.