Έφυγαν οι μπετονιέρες, άνοιξε το Mall της Πάφου

Ήρθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, οι κινητοποιήσεις της εταιρείας Athinodorou Beton έξω από το Kings Avenue Mall στην Πάφο, μετά από προσωρινή τηλεφωνική διευθέτηση του θέματος, μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας, Χρίστου Αθηνοδώρου και των μεγαλομετόχων του εμπορικού κέντρου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο μέρη συμφώνησαν τηλεφωνικά να δοθεί χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας, στη διάρκεια της οποίας θα συζητήσουν τη διαφορά που προέκυψε με την καταβολή των οφειλών του εμπορικού κέντρου προς την εταιρεία και θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε φιλικό διακανονισμό. 

Υπενθυμίζεται ότι από τις 6:30 το πρωί, 30 περίπου μπετονιέρες της  εταιρείας Athinodorou Beton είχαν κλείσει τον δρόμο προς το mall, μη επιτρέποντας σε κανέναν την είσοδο στο εμπορικό κέντρο. Οι ιθύνοντες της εταιρείας επέλεξαν με αυτό τον τρόπο να ασκήσουν πίεση στους ιδιοκτήτες του Mall σε σχέση με οικονομική διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών από την εποχή κατασκευής του εμπορικού κέντρου. Μάλιστα, η εταιρεία κάνει λόγο για μη καταβολή των δεδουλευμένων της εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο διευθυντής της εταιρείας Χρήστος Αθηνοδώρου δήλωσε ότι υπάρχουν οφειλές προς την εταιρεία του από εργασίες στο Mall ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπάρχει άλλη μια εκκρεμότητα γύρω στο 1,5 εκατομμύριο από τη συμμετοχή της εταιρείας στο αρχικό σχήμα του εμπορικού κέντρου. Ο κ. Αθηνοδώρου ανέφερε ότι η εταιρεία του βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω της διαφοράς αυτής και κινδυνεύει με στάση πληρωμών.  

Ο διευθυντής του εμπορικού κέντρου Στάθης Μαυρομάτης από την πλευρά του είχε δηλώσει το ότι η υπόθεση βρίσκεται στο δικαστήριο και η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το ζήτημα αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαχειρίστρια εταιρεία του εμπορικού κέντρου αμφισβητεί το ύψος της  οφειλής για τις υπηρεσίες που προσέφερε η εταιρεία ετοίμου σκυροδέματος και έχει καταφύγει σε επιμετρητες ποσοτήτων.