DP World Limassol: Στόχος μια Κύπρος δυνατή

Να εδραιωθεί όχι μόνο ως ο διαχειριστής του τερματικού πολλαπλών χρήσεων στο Λιμάνι Λεμεσού, αλλά και ως ένας βασικός πυλώνας της οικονομίας στοχεύει η DP World Limassol. Όπως τονίζει ο Γενικός Διευθυντής, Charles Meaby, στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού, η εταιρεία δηλώνει αφοσιωμένη στο έργο που επιτελεί στο λιμάνι, επιδιώκοντας παράλληλα, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου.

Σημαντικές οι εμπορικές προοπτικές
Η αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας εδράζεται στο όραμά της να ηγηθεί του μέλλοντος του παγκόσμιου εμπορίου, αναζητώντας την παρουσία σε περιοχές όπου η αγορά και οι πελάτες της το έχουν ανάγκη. «Η Κύπρος έχει την ευκαιρία να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση του εμπορίου στην περιοχή», επισημαίνει ο κ. Meaby, σημειώνοντας ότι η ικανότητα προσέλκυσης νέων και καινοτόμων ιδεών, καθώς και η προώθησή τους είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί τις διεθνούς εμβέλειας εταιρείες από τις υπόλοιπες:  «Η καινοτομία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας φιλοσοφίας, σε όλες τις λειτουργικές δραστηριότητες, καθώς οι άνθρωποί μας στην DP World Limassol, αλλά και στην τοπική κοινότητα, θέλουμε να αναπτύσσονται παράλληλα με εμάς, μέσα από νέες ευκαιρίες για το κοινό καλό».

Διαβάστε ακόμα: «Γιατρεύτηκαν» φέτος οι «αδιάθετοι» Βρετανοί τουρίστες

Συνεργασία με ντόπιους και ξένους
Την ίδια ώρα εκφράζει τη δέσμευση ότι η εταιρεία θα εργαστεί από κοινού με τους πελάτες και τους συνεργάτες της, στο πλαίσιο μίας κοινής προσπάθειας που θα ενισχύσει αφενός την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και αφετέρου την παρουσία της DP World Limassol, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις ικανότητες του ντόπιου εργατικού δυναμικού.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού πολλαπλών χρήσεων συνεργάζεται με την Αρχή Λιμένων Κύπρου και την Κυπριακή Κυβέρνηση για την ομαλή λειτουργία του τερματικού, ενώ έχει προχωρήσει σε πολλές αλλαγές από την ημέρα υπογραφής της Σύμβασης Παραχώρησης το 2016. Παράλληλα, συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην προώθηση του τερματικού ως ελκυστικής επιλογής για τους πελάτες της, δημιουργώντας οικονομικά οφέλη για την Κύπρο, καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης. 
 


Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της DP World Limassol, η μέχρι στιγμής επένδυση της εταιρείας απέδειξε στους χρήστες του λιμανιού την επικέντρωσή της στην παροχή υψηλής ποιότητας εμπορικών υπηρεσιών στην Κύπρο: «Εφαρμόζουμε μια προδραστική φιλοσοφία όσον αφορά τις επαφές και τη συνεργασία με τους πελάτες μας, η οποία περιλαμβάνει τη διατήρηση αμφίδρομων διαύλων επικοινωνίας, ώστε να κατανοούμε τις υφιστάμενες και μελλοντικές τους ανάγκες. Την ίδια ώρα εξοπλίζουμε τα τερματικά μας με τρόπο που να ανταποκρίνονται σε βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ανάγκες».

Διαβάστε ακόμα: H Argosy εξαγοράζει τη Chrikar

Τα επόμενα πλάνα επένδυσης
Τονίζοντας ότι «διαχρονικά δεν υπήρχε επενδυτική δραστηριότητα στο λιμάνι», αναφέρεται στο γεγονός ότι η DP World Limassol έχει προβεί σε σημαντικές επενδύσεις. Παράλληλα, η εταιρεία διέθεσε πόρους τόσο για την εκπαίδευση του προσωπικού, με στόχο την υιοθέτηση αποτελεσματικότερων διαδικασιών που οδήγησαν στην ομαλότερη λειτουργία του λιμανιού, όσο και στον τομέα της ασφάλειας και της υγείας. 

Εντούτοις, ο Γενικός Διευθυντής επισημαίνει ότι η εταιρεία δεν επαναπαύεται, προχωρώντας διαρκώς σε αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών της.

«Δέσμευση της DP World είναι από τη μία η ανάπτυξη του Λιμανιού Λεμεσού και από την άλλη η ουσιαστική συμβολή της στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, πάντοτε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς», υπογραμμίζει. 

Διαβάστε ακόμα: DP World: 97 πλοία κρουαζιέρας έρχονται το 2017

Εξάλλου, κάνει ενδεικτική αναφορά στο παράδειγμα του νέου επιβατικού τερματικού, η λειτουργία του οποίου, όπως λέει, δημιουργεί νέες ευκαιρίες από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Επομένως, προσθέτει, «είναι σημαντικό να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι αλλαγές που θα οδηγήσουν στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών». Σύμφωνα με τον ίδιο, προκειμένου να γίνουν αισθητά τα οφέλη της νέας αυτής προοπτικής στην Κύπρο, η αγαστή συνεργασία και η συλλογική προσπάθεια, αποτελεί βασική προϋπόθεση: «Αναμφίβολα, οι πελάτες μας απαιτούν από εμάς υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, συνεπώς, στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς, ούτως ώστε να ξεπερνούμε τις προσδοκίες τους».

Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού.