Bandster: Διεισδύει στη βιομηχανία της ζωντανής ψυχαγωγίας

Η βιομηχανία μουσικής συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την προσοχή των ΜΜΕ καθώς περνά μια εποχή τεχνολογικής αναγέννησης. Η ομάδα Bandster, έχει εντοπίσει αυτή την τάση και έχει δημιουργήσει μια τεχνολογία, η οποία ταρακουνά την βιομηχανία της ζωντανής μουσικής. 

Όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει και το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για πολλά μουσικά σχήματα. Το πρόβλημα είναι εμφανές κάθε φορά που ο κάθε μουσικός προσπαθεί να συντονίσει τις πρόβες και συναυλίες της μπάντας του, καθώς αυτή αποτελείται από πολλά και πολυάσχολα μέλη. Το Bandster, ένα «pre-seed startup», είναι εδώ για να τους συντονίσει όλους αυτόματα. 

Οι ιδρυτές του, Νεκτάριος Κασσάρ και Ναταλία Δημητρίου, δημιούργησαν την ομώνυμη εφαρμογή κινητού Bandster, η οποία βοηθά τους καλλιτέχνες και τους διοργανωτές εκδηλώσεων να οργανώνουν τις εκδηλώσεις τους άμεσα και γρήγορα. Η εφαρμογή βγήκε στην παγκόσμια αγορά τον Απρίλη 2017 και έχει επιτύχει ψηλό ρυθμό ανάπτυξης και διατήρησης των χρηστών της. Το Bandster έχει ένα μέσο εβδομαδιαίο ρυθμό ανάπτυξης χρηστών μεγαλύτερο του 15%. Καλλιτέχνες από 30 χώρες και πλέον, χρησιμοποιούν την εφαρμογή και διαχειρίζονται πάνω από 1000 εκδηλώσεις και πρόβες μέσω αυτής. Ο ένας στους πέντε χρήστες προσκαλεί και άλλους χρήστες στην εφαρμογή. «Φαίνεται ότι κατορθώσαμε «product-market fit» και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη 2η φάση», δηλώνει η Ναταλία Δημητρίου. 

Η εφαρμογή Bandster σχεδιάστηκε από τον Νεκτάριο Κασσάρ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας και επαγγελματία μουσικό με εμπειρία πέραν των 20 χρόνων επί σκηνής. Ο Νεκτάριος εντόπισε ένα σοβαρό πρόβλημα στη βιομηχανία της ζωντανής ψυχαγωγίας. Η οργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων είναι χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, τόσο για τους διοργανωτές εκδηλώσεων όσο και για τους καλλιτέχνες. Το Bandster κάνει την οργάνωση και συντονισμό, ενός καλλιτεχνικού σχήματος, τόσο γρήγορη και άμεση όσο είναι η κράτηση διαμονής μέσω διαδικτύου. Σε αντίθεση με άλλα booking platforms, το Bandster δεν είναι απλά ένας ηλεκτρονικός κατάλογος μουσικών σχημάτων. Αντίθετα, είναι ένα έξυπνο booking platform που βασίζεται σε «live data». 


Η παγκόσμια αγορά ζωντανής ψυχαγωγίας έχει αξία $55 δισεκατομμυρίων, ωστόσο, το 99% των καλλιτεχνών που ασχολούνται με το θέαμα, διεκδικούν μερίδιο μόλις ¼ από τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς τα υπόλοιπα ¾ της αγοράς καταλήγουν στο 1% των καλλιτεχνών, στα μεγάλα ονόματα του χώρου! Το όραμα της Bandster είναι να διευρύνει τις επαγγελματικές ευκαιρίες για τους μουσικούς, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες στην εν λόγω αγορά, με βάση τις τρέχουσες τεχνολογίες. 
 
Η ομάδα Bandster (#bandsterteamrocks) ετοιμάζεται να παρουσιάσει την εταιρεία στο φετινό Web Summit στη Λισαβόνα. Σκοπός της είναι να συναντήσει μελλοντικούς εταίρους, να επεκτείνει την εμβέλεια των χρηστών της και να συναντήσει από κοντά τους Πορτογάλους χρήστες της. Νωρίτερα τον Ιούλιο, η ομάδα Bandster επιλέχθηκε να κάνει παρουσίαση στην Plus Eight Capital Management LLC και στην Universal Music Group, κατά τη διάρκεια του Tech Open Air στο Βερολίνο.