Η οικογένεια Λοϊζίδη είχε χάσει και το 21χρονο γιό της σε τροχαίο

Όλα τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην Ηλεία που ερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του 68χρονου Κωνσταντίνου Λοϊζίδη και της 44χρονης κόρης του Ελένης, που βρέθηκαν χθες νεκροί σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, σε ερημική τοποθεσία μέσα σε αγροτική έκταση μακριά από κάποιο κεντρικό οδικό άξονα.
 
Τα ερωτήματα που περιμένουν απάντηση είναι πολλά, ενώ περισσότερο φως στις έρευνες θα ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένονται σε περίπου 15 ημέρες.
 
Το σημείο που βρέθηκαν


Το σημείο που εντοπίστηκαν σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής είναι απομακρυσμένο, μακριά από κάποιο κεντρικό οδικό άξονα που θα μπορούσε να οδηγήσει τον πατέρα και την κόρη του σε κάποιο κοντινό χωριό. Πώς βρέθηκαν όμως εκεί, 45 χιλιόμετρα μακριά από την Αγία Μαρίνα Δουνείκων που εθεάθησαν για τελευταία φορά; Το πιθανότερο σενάριο -κατά την αστυνομία- είναι πως έχασαν τον προσανατολισμό τους, μη γνωρίζοντας την περιοχή, βρέθηκαν σε χωματόδρομο και μετά από λίγα χιλιόμετρα μέσα σε αγροτολιβαδική έκταση, που χωρίς ορατότητα και σήμανση ήταν αδύνατο να κινηθούν.


Η κατάσταση της υγείας τους


Το σκοτάδι έπεφτε, αλλά γιατί δεν πήραν τουλάχιστον το δρόμο της επιστροφής, ενώ είχαν ακόμη βενζίνη στο αυτοκίνητο; Σ' αυτό το ερώτημα απάντηση φαίνεται να δίνει η κατάσταση της υγείας και των δύο. Σύμφωνα με αναφορές, ο πατέρας αντιμετώπιζε καρδιαγγειακά προβλήματα και ενδεχομένως να υπέστη ανακοπή στη μέση του πουθενά, από το άγχος και την αγωνία του να βρεθεί ξανά σε κάποιο κεντρικό σημείο.


Η 44χρονη όμως, γιατί δεν έφυγε να αναζητήσει μόνη της βοήθεια; Φαίνεται πως ξεκίνησε να το κάνει αλλά οι δυνάμεις τις την εγκατέλειψαν για αυτό και βρέθηκε μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο. Και η δική της υγεία πάντως φαίνεται πως δεν ήταν η καλύτερη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ακολουθούσε "βαριά" φαρμακευτική αγωγή.
 
Την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση τους ενδεχομένως να επιδείνωσαν και οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχές που τις ημέρες του Ιουλίου χαρακτηρίζεται από με τις υψηλές θερμοκρασίες και την αυξημένη υγρασία. Δεν αποκλείεται λοιπόν να κατέρρευσαν από θερμοπληξία, και αφυδάτωση.
 

Τα προβλήματα της οικογένειας όμως δεν δημιουργήθηκαν ξαφνικά. Ο γολγοθάς ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια όταν ο 21χρονος γιος της οικογένειας σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα. Αυτό το χτύπημα της μοίρας η οικογένεια δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει ποτέ.

Αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. , οι έρευνες δεν στρέφονται στην εγκληματική ενέργεια καθώς τα θύματα αν και βρέθηκαν σε άσχημα κατάσταση δε φέρουν εμφανώς τραύματα πάλης, ή τραύματα από όπλο ή κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, ενώ και το σενάριο της ληστείας φέρεται να έχει αποκλειστεί καθώς στο ασημί αυτοκίνητο βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα των δύο θυμάτων και χρήματα.
 
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου και των δύο ενώ έπειτα από λίγες ημέρες αναμένεται να υπάρξει το επίσημο πόρισμα. Και τούτο διότι θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, με δεδομένο ότι τα δύο πτώματα βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη.

Πηγή: news247/Φωτογραφίες: Eurokinissi/Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr
 

Δειτε Επισης

Η Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραγνωρίζει εθνικές στρατηγικές, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο-Επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά στην Πάρο, καίει κοντά σε σπίτια-Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
«Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη»-Στις 60 οι συλλήψεις
Στις 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Κατηγορίες και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεύθυνος οδηγός λεωφορείου στην Ελλάδα παίζει με το κινητό την ώρα διαδρομής
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
NAVTEX Τουρκίας για νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο
Δεκάδες προσαγωγές για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη