Όλες οι κινήσεις του πιλότου μετά τη δολοφονία-Τα στοιχεία που τον πρόδωσαν

Για δεύτερη φορά μίλησε ο 32χρονος πιλότος και καθ’ ομολογία δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών, κατά την διάρκεια παραμονής του στη ΓΑΔΑ.

Ο πιλότος μίλησε ξανά μαζί τους στις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής πριν πάει στον εισαγγελέα και σε αυτή την συμπληρωματική κατάθεση ομολόγησε ότι ξύπνησε την Καρολάιν και την έπνιξε.

Ερώτηση: Μπορείς να μας περιγράψεις ακόμη μια φορά τη στιγμή που αγκάλιασες τη σύζυγό σου και μετά από 5 λεπτά κατάλαβες ότι δεν κουνιόταν;

Απάντηση: Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: "Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις". Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο.

Ερώτηση: Στην προηγούμενη έκθεση εξέτασης, μας περιέγραψες πώς δέθηκες πριν έρθουν οι Αστυνομικοί. Θυμάσαι αν τα χέρια σου τα έδεσες μπροστά ή πίσω από τα πόδια σου;

Απάντηση: Θυμάμαι ότι τα έδεσα πίσω από τα πόδια μου. Έδεσα τα πόδια μου μεταξύ τους. Στη συνέχεια έδεσα τα πόδια μου στις τάβλες του κρεβατιού και τελευταία όπως είναι φυσικό έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου.

Η ομολογία του πιλότου προκύπτει κι από το έξυπνο ρολόι που φορούσε η Καρολάιν, και κατέγραφε τους καρδιακούς παλμούς. Η ιατροδικαστής στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς αναφέρθηκε στα στοιχεία που αντλήθηκαν από το βιομετρικό ρολόι.

Αναφέρει συγκεκριμένα η ιατροδικαστής: «Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνο. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Οι κινήσεις του πιλότου μετά τη δολοφονία

Υπενθυμίζεται ότι από τις 4.11, ώρα δολοφονίας της Καρολάιν, έως και τις 6.08 όπου φαίνεται να επιχειρεί τις πρώτες προσπάθειες του για επικοινωνία με τις αρχές, ο 32χρονος πιλότος τόνιζε ότι ήταν δεμένος και λιπόθυμος στις καταθέσεις του. Το κινητό του τηλέφωνο όμως τον έχει προδώσει καθώς σε αυτό καταγράφονταν βήματα, αποστάσεις αλλά και άνοδος ορόφων και δείχνει συγκεκριμένα ότι έχει κάνει 146 βήματα ότι έχει διανύσει περίπου 99 μέτρα και έχει ανέβει 6 ορόφους.

Ειδικότερα, στο κινητό του καταγράφονται τα μηνύματα που αντάλλαξαν με την 20χρονη από τις 11.18 το βράδυ με μήνυμά της (you stupid) ακολουθεί δεύτερο μήνυμά της στις 11.42 σε άλλη εφαρμογή («το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου»). Στις 23.46 ο Αναγνωστόπουλος φαίνεται να ανεβαίνει τρεις ορόφους. Στη 1.15 το κινητό του μπαίνει σε φόρτιση και στις 4.24, δώδεκα λεπτά μετά τη δολοφονία βγαίνει από τη φόρτιση.

Στις 5.22 τα ξημερώματα, ενώ έχει καταθέσει ότι είναι δεμένος από τις 4.50 μέχρι και τις 6.20 περίπου, κάνει 29 βήματα. 5.40 ανεβαίνει δύο ορόφους με κίνηση 103 βημάτων. 5.53 καταγράφονται 14 βήματα και άνοδος ενός ορόφου. Εδώ εκτιμάται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι ανεβαίνει από το υπόγειο όπου βρίσκεται το «παράθυρο εισβολής» των φανταστικών ληστών. Έχει βγάλει τις βίδες, έχει κατεβάσει όλη την κάσα μαζί με το τζάμι και την έχει ακουμπήσει στο πάτωμα χωρίς να έχει σπάσει. 6.08 αρχίζει την προσπάθεια κλήσεων στο κινητό του με τη μύτη όπως περιέγραφε. Κάνει λαθεμένες κλήσεις στο 180 και μετά στις 6.10 στον αριθμό 1000. 6.11 τα καταφέρνει, ενώ 6.16 το πρωί καλεί μια γειτόνισσα, προηγουμένως έκανε κλήση στην εταιρεία που εργάζεται.

Αλλά και από το κινητό τηλέφωνο της Καρολάιν προκύπτει ότι τη μοιραία νύχτα έψαχνε για ξενοδοχείο στην πλατφόρμα booking.com την πρώτη φορά στις 00.37 για ξενοδοχείο στην Ερμού όπου φαινόταν να έχει πει στον 33χρονο «ότι θα πάρω το παιδί και θα φύγω», ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι στα Γλυκά Νερά και στις 00.38 σε ένα άλλο σπίτι στην Αθήνα.

Όπως σημειώνει ο ΣΚΑΪ, ο 32χρονος για να δείξει ότι οι ληστές απέσπασαν τις βέρες τις έβαλε με μια σακούλα στο ντεπόζιτο της μοτοσικλέτας που βρίσκεται στο γκαράζ. Αρκετό διάστημα αργότερα, μετά την κηδεία της κοπέλας, φαίνεται ότι τις ανέσυρε με ένα γάντζο και τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή