Παρελθόν Μπουλούτας - Φόρος από MIG

Την παραίτησή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο και τις Επιτροπές της Marfin Investment Group (MIG) υπέβαλαν οι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η MIG, υπό τον τίτλο “Παραίτηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπών της Εταιρίας”, οι παραιτήσεις των Μπουλούτα και Φόρου έγιναν αποδεκτές.
 
Η ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ότι ως νέο μέλος της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων (Nomination & Remuneration Committee) της Εταιρίας εξελέγη ο Φώτιος Καρατζένης.
 
Οι Μπουλούτας και Φόρος παραμένουν φυγόδικοι και καταζητούμενοι καθώς δεν παρουσιάστηκαν, ως όφειλαν, στην Εισαγγελία Δικαστικής Συνδρομής στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσαν ότι θα έπρατταν, όταν ο Άρειος Πάγος αποφάσισε οριστικά την έκδοσή τους στην Κύπρο προκειμένου να παραπεμφθούν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.
 
Η έκδοση είχε αποφασιστεί για τα δύο από τα τέσσερα αδικήματα για τα οποία είχε ζητηθεί από τις κυπριακές Αρχές: για χειραγώγηση αγοράς και για ψευδή στοιχεία και πληροφορίες ή απόκρυψη των περί προϋποθέσεων διαφάνειας κινητών αξιών προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά. Τα άλλα δύο αδικήματα για τα οποία καταζητούνταν από τις κυπριακές Αρχές - συνωμοσία προς καταδολίευση και τήρηση ψευδών λογαριασμών από διευθυντές και άλλα στελέχη κατά τις κάτωθι μέρες 8/11/2011, 29/11/2011, 28/2/2011 - δεν έγιναν δεκτά γιατί δεν εμπίπτουν στην ελληνική νομοθεσία.
 
Οι Μπουλούτας και Φόρος είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους στην πρώτη ποινική υπόθεση εναντίον της Λαϊκής. Η διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναβλήθηκε στις 23/6 για τέταρτη φορά κατά την ακροαματική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας λόγω της μη εμφάνισης των δύο κατηγορουμένων.
 
Η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Σοφία Χατζηκυριάκου όρισε νέα χρονική προθεσμία μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου (09:00) για έλεγχο εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των Μπουλούτα και Φόρου.
 
Η κ. Χατζηκυριάκου επέμεινε ότι τα εντάλματα πρέπει να εκτελεστούν, θεωρώντας ότι η ύπαρξη απόφασης του Αντιεισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης που αφορά την απομείωση της υπεραξίας δεν ανατρέπει την απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση των κ. Ε. Μπουλούτα και Μ. Φόρου στην Κύπρο.
 
Με ανακοίνωσή τους στις 22/6/2016 οι δύο καταζητούμενοι υποστήριζαν ότι είναι αθώοι επικαλούμενοι απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και σημείωναν ότι είναι“θέμα χρόνου και διαδικασίας πλέον να τερματισθεί η άδικη ταλαιπωρία μας».
 
Εκτός από τους Μπουλούτα και Φόρο, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι και τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Παναγιώτης Κουννής και Νεοκλής Λυσάνδρου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί χειραγώγησης της αγοράς λόγω της μη ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, ως είχαν υποχρέωση, για την απομείωση της υπεραξίας της Λαϊκής την περίοδο 2011, που είχε ως αποτέλεσμα τη φερόμενη παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού. Κατηγορούνται, επίσης, για παραπλανητικές δηλώσεις, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και για τήρηση ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011Οι Κουννής και Λυσάνδρου εμφανίζονται κανονικά ενώπιον του δικαστηρίου στα πλαίσια της εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης.
 
Οι Μπουλούτας και Φόρος, ενώ αρχικά είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να έρθουν στην Κύπρο για τη δίκη της Λαϊκής Τράπεζας, σεβόμενοι, όπως είχαν δηλώσει, την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, παρότι διαφωνούν με το περιεχόμενό της, εντούτοις στη συνέχεια, μέσω του δικηγόρου τους, ανακοίνωσαν ότι “τελικά θεώρησαν αναγκαίο να μη το πράξουν, με στόχο τη διαφύλαξη άλλων διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη”.

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή
Εικόνες απείρου κάλλους στην Ελληνική Βουλή-Έπεσαν γροθιές ανάμεσα σε πρώην και νυν Βουλευτή
ΒΙΝΤΕΟ: Απόκοσμες εικόνες στην Ελλάδα, λόγω της σκόνης-«Σαν σκηνικό από τον Άρη»
Ανήλικος στην Ελλάδα, έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο μαθητή γυμνασίου-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη η Ελλάδα-Βρίσκεται στην κορύφωση του το φαινόμενο