Ίσως η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη

Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη και είναι εξαιρετικά σημαντικό να ιδιοποιηθεί το πρόγραμμα που εφαρμόζεται, να γίνει σαφές ότι δεν είναι εντολή από τις Βρυξέλλες αλλά μονόδρομος για το μέλλον υπογράμμισε κατά την ομιλία του στην ετήσια Συνέλευση του Σύνδεσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.
 
Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι οι πολιτικές της στείρας λιτότητας μετέτρεψαν τελικά την οικονομική κρίση της ΕΕ σε πολιτική και πρέπει άμεσα να αρχίσει διάλογος για αλλαγή της πορείας αυτής.
 
Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις για έξοδο από την κρίση, παρουσίασε σειρά προτάσεων από πλευράς του ΣΕΒ και τόνισε ότι δεν υπάρχει πια χρόνος.
 
Να προβληματιστεί η ΕΕ για το πώς έφτασε εδώ, στην πολιτική κρίση, όπως εκφράζεται και δύο μέρες πριν από το δημοψήφισμα στην Μ. Βρετανία για την παραμονή της ή όχι στην ΕΕ παρότρυνε ο κ. Τσίπρας παίρνοντας πρώτος το λόγο στην εκδήλωση του ΣΕΒ.  Ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της ΕΕ και θα επιφέρει κλυδωνισμούς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα σημείωσε και κάλεσε τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης,  σε ουσιαστικό διάλογο για το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, στην έξαρση των εθνικών διενέξεων, των εθνικισμών, της πρόταξης των εθνικών σχεδίων.
 

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία