Αυτά είναι τα νέα μέτρα που κλείδωσαν στην Ελλάδα-Lockdown στη Θεσσαλονίκη

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό - μετά τα 1.547 νέα κρούσματα - είχαν το απόγευμα της Τετάρτης (28/10) οι λοιμωξιολόγοι στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Έθνος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Θεσσαλονίκη θα περάσει στο επίπεδο 4, δηλαδή σε lockdown, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 384 νέα κρούσματα ενώ μέσα σε πέντε μέρες είχαμε 1.220 κρούσματα. 

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, τα μέτρα που φαίνεται να «κλείδωσαν» και αναμένεται να ανακοινωθούν - το αργότερο μέχρι την Παρασκευή (30/10), είναι τα εξής: 

-Απαγόρευση κυκλοφορίας: Θα γίνει είτε από τις 21:00 είτε από τις 22:00 και θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα αποφασιστεί να κλείσουν τα καταστήματα εστίασης.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού: Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί ενώ ήδη δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές που είναι σε lockdown. Σε αυτή τη λίστα τις επόμενες μέρες θα μπει και η Θεσσαλονίκη, που θα μπει σε lockdown ενώ το ίδιο μέτρο θα ισχύει από την Πέμπτη και σε Σέρρες και Ιωάννινα, που μπαίνουν, επίσης, σε lockdown.

-Ευπαθείς ομάδες: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65 ετών και γι' αυτό οι ειδικοί συστήνουν μια σειρά μέτρων, όπως τον περιορισμό της κυκλοφορίας αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το επιθυμεί για την ώρα η κυβέρνηση. 

-Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα: Αμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί lockdown σε αυτές τις περιοχές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

-Το lockdown στην Αττική είναι κάτι που δεν φαίνεται να έρχεται για την ώρα, καθώς στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μπει στο επίπεδο 4 η Αττική.

-Χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα: Μένει μόνο να διευκρινιστεί αν θα ανακοινωθεί η καθολική χρήση της μάσκας, την οποία προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν και το επόμενο διάστημα, καθώς, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr, το γεγονός ότι έσπασε το φράγμα των 1.500 κρουσμάτων κορονοϊού είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Δεν είναι τυχαίο ότι άμεσα έσπευσε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συνεδρίασε άμεσα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να αποφασιστούν και να κλειδώσουν νέα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Δειτε Επισης

Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του