Νέα τουρκική Navtex για το Oruc Reis-Έρευνες μέχρι τις 27 Οκτωβρίου

Νέα Navtex για το Oruc Reis εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης η Τουρκία, θέτοντας περιοχή ερευνών από 24 σημεία, ζητώντας παράλληλα και την αποστρατικοποίηση των Ψαρών.  Η νέα Navtex παρατείνει την παρουσία του Oruc Reis στην περιοχή έως τα μεσάνυχτα της 27ης Οκτωβρίου.

Η νέα Navtex περιλαμβάνει περιοχές κατά μήκος των τουρκικών ακτών από το ύψος του Καστελόριζου και φτάνει έως τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου.

Σε άλλη Navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Σμύρνης, αναφέρεται σε αποστρατικοποίηση των Ψάρών, επικαλούμενη τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Μία ακόμη νύχτα αγωνίας και έντασης τροφοδοτεί το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, το οποίο έχει βάλει πλώρη για τρίτη φορά προς το Καστελόριζο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, το τουρκικό πλοίο αναμένεται να προσεγγίσει το ελληνικό νησί τα ξημερώματα. Κατά την προηγούμενη προσέγγισή του, είχε πλησιάσει στα 9 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, ενισχύοντας την προκλητική τακτική που ακολουθεί η Άγκυρα απέναντι στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

Το μεγάλο ερωτηματικό για την πορεία του Oruc Reis αφορά το αν θα συνεχίσει τις έρευνες και πόσο θα πλησιάσει το Καστελόριζο, ή αν θα πλεύσει προς το λιμάνι της Αττάλειας, όπου είναι η βάση του.

Σύμφωνα με το ΜarineΤraffic, περίπου στις 7 το απόγευμα, το Oruc Reis βρισκόταν σε πορεία προς τα τουρκικά παράλια, όπως δείχνει και ο χάρτης που ακολουθεί:

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία