Πέμπτη 22 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συναγερμός στη Βουλή των Ελλήνων μετά τα δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού

  18/10/2020 14:55
Συναγερμός στη Βουλή των Ελλήνων μετά τα δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού

Συναγερμός στη Βουλή των Ελλήνων μετά τα δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού

  18/10/2020 14:55
Συναγερμός σήμανε στη Βουλή, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων σε εργαζόμενους, από το ιστορικό των οποίων πιθανολογείται ότι η επιμόλυνση τους έγινε σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος.
 
Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώθηκε θετικός στον ιό εργαζόμενος στη Βουλή, σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε κτίριο εκτός Μεγάρου, που βρισκόταν σε καθεστώς τηλεργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Το Σάββατο διαπιστώθηκε θετική ακόμη μια υπάλληλος του Κοινοβουλίου, με οικογενειακή σχέση με το προηγούμενο κρούσμα (επίσης εργαζόμενη σε κτίριο εκτός Μεγάρου).
 
Η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ’ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους.
 
Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές. Να επισημανθεί ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15/10 με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στην Βουλή και ήταν αρνητικοί.
 
Σήμερα Κυριακή, διενεργήθηκε σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για νέο κορωνοϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους. Συμπληρωματικά προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.
 
Επιπλέον διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα.
 
Πηγή: in.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας